Valtion aluehallinto uudistuu vuodenvaihteessa 2025‒26. Eläinten terveyttä ja hyvinvointia sekä elintarvikkeita koskevat aluehallintovirastojen tehtävät siirtyvät 1.1.2026 alkaen Ruokavirastoon. Muutokseen liittyen sivustolla voi olla puutteita tammikuun ensipäivinä. Lisäksi maaseudun kehittämisen ja maa- ja elintarviketalouden tehtävät siirtyvät ELY-keskuksista elinvoimakeskuksiin, mikä aiheuttaa katkon maaseudun kehittämistukien asiointiin 1.‒7.1.2026.

E334 - Viinihappo (L(+)-)

Lisäaineryhmä
Hapettumisenestoaineet

Kuvaus
Viinihappoa ja sen suoloja esiintyy luontaisesti monissa hedelmissä, esimerkiksi viinirypäleissä. Valmistetaan viiniteollisuuden sivutuotteena. Hapon luontainen muoto on L-viinihappo, synteettistä DL-viinihappoa ei saa käyttää lisäaineena. Happamuudensäätöaineita, jotka vahvistavat hapettumisenestoaineiden vaikutusta. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita. Enimmäismäärärajoitus kaakao- ja suklaatuotteissa.

Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI)
E334-E337 ja E354 yhteismäärälle 240 mg/kg/vrk