Valtion aluehallinto uudistuu vuodenvaihteessa 2025‒26. Eläinten terveyttä ja hyvinvointia sekä elintarvikkeita koskevat aluehallintovirastojen tehtävät siirtyvät 1.1.2026 alkaen Ruokavirastoon. Muutokseen liittyen sivustolla voi olla puutteita tammikuun ensipäivinä. Lisäksi maaseudun kehittämisen ja maa- ja elintarviketalouden tehtävät siirtyvät ELY-keskuksista elinvoimakeskuksiin, mikä aiheuttaa katkon maaseudun kehittämistukien asiointiin 1.‒7.1.2026.

E392 - Rosmariiniuutteet

Lisäaineryhmä
Hapettumisenestoaineet

Kuvaus
Valmistetaan rosmariinin (Rosmarinus officinalis L.) kuivatuista lehdistä erilaisia liuotinuuttomenetelmiä käyttäen. Kasvi sisältää useita antioksidantteina toimivia yhdisteitä, joista merkittävimmät ovat karnosoli ja karnosiinihappo. Saa käyttää mm. liha- ja kalatuotteisiin, kastikkeisiin, konditoriatuotteisiin, täytetyn kuivan makaronin ja pastan täytteisiin ja joihinkin öljyihin. Enimmäismäärärajoituksia.

Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI)
Ei ole määritelty