• Ruokaviraston asiointipalveluissa on käyttökatko perjantaista 23.5.2025 kello 16.15 alkaen. Asiointipalvelut ovat normaalisti käytettävissä viimeistään maanantaina 26.5.2025 kello 8. Palvelut voivat olla käytettävissä jo aiemmin. Lue lisää
  • Ruokaviraston asiointipalveluissa on muutaman minuutin mittainen käyttökatko maanantaina 26.5. kello 15 ja 16 välillä. Lue lisää

E472e - Rasvahappojen mono- ja diglyseridien mono- ja diasetyyliviinihappoesterit

Lisäaineryhmä
Emulgointi, stabilointi- ja sakeuttamisaineet

Kuvaus
Valmistetaan rasvahappojen mono- ja diglyserideistä (E471) ja etikka-, maito-, sitruuna- ja viinihapoista (E 260, 270, 330 ja 334). Glyseridien valmistuksessa käytetty rasva voi olla eläinperäistä. Emulgointiaineita. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita. Enimmäismäärärajoituksia vain lastenruoissa.

Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI)
Ei ole määritelty

Mahdollisesti eläinperäinen