Valtion aluehallinto uudistuu vuodenvaihteessa 2025‒26. Eläinten terveyttä ja hyvinvointia sekä elintarvikkeita koskevat aluehallintovirastojen tehtävät siirtyvät 1.1.2026 alkaen Ruokavirastoon. Muutokseen liittyen sivustolla voi olla puutteita tammikuun ensipäivinä. Lisäksi maaseudun kehittämisen ja maa- ja elintarviketalouden tehtävät siirtyvät ELY-keskuksista elinvoimakeskuksiin, mikä aiheuttaa katkon maaseudun kehittämistukien asiointiin 1.‒7.1.2026.

E475 - Rasvahappojen polyglyseroliesterit

Lisäaineryhmä
Emulgointi, stabilointi- ja sakeuttamisaineet

Kuvaus
Valmistetaan glyserolista (E 422) ja rasvahapoista (E 570). Rasvat voivat olla eläinperäisiä. Emulgointi- ja stabilointiaineita. Saa käyttää mm. kahvileipiin, joihinkin aamiaismuroihin, makeisiin, purukumiin, jälkiruokiin, rasvaemulsioihin, laihdutusvalmisteisiin ja kermankorvikkeisiin. Enimmäismäärärajoituksia.

Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI)
Ei ole tarpeen

Mahdollisesti eläinperäinen