Valtion aluehallinto uudistuu vuodenvaihteessa 2025‒26. Eläinten terveyttä ja hyvinvointia sekä elintarvikkeita koskevat aluehallintovirastojen tehtävät siirtyvät 1.1.2026 alkaen Ruokavirastoon. Muutokseen liittyen sivustolla voi olla puutteita tammikuun ensipäivinä. Lisäksi maaseudun kehittämisen ja maa- ja elintarviketalouden tehtävät siirtyvät ELY-keskuksista elinvoimakeskuksiin, mikä aiheuttaa katkon maaseudun kehittämistukien asiointiin 1.‒7.1.2026.

E492 - Sorbitaanitristearaatti

Lisäaineryhmä
Emulgointi, stabilointi- ja sakeuttamisaineet

Kuvaus
Valmistetaan kemiallisesti sorbitolista (E 420) ja steariini-, lauriini-, öljy- ja palmitiinihapoista (E 570). Rasvahapot voivat olla eläinperäisiä. Stabilointi- ja emulgointiaineita. Saa käyttää mm. jälkiruokiin, rasvaemulsioihin, jäätelöön, makeisiin, purukumiin, kahvileipiin, kastikkeisiin, laihdutusvalmisteisiin, ravintolisiin ja teetiivisteisiin. Enimmäismäärärajoituksia.

Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI)
E491-E495 yhteismäärälle 10 mg/kg/vrk sorbitaanina / 26 mg/kg/vrk sorbitaanimonostearaattina

Mahdollisesti eläinperäinen