Valtion aluehallinto uudistuu vuodenvaihteessa 2025‒26. Eläinten terveyttä ja hyvinvointia sekä elintarvikkeita koskevat aluehallintovirastojen tehtävät siirtyvät 1.1.2026 alkaen Ruokavirastoon. Muutokseen liittyen sivustolla voi olla puutteita tammikuun ensipäivinä. Lisäksi maaseudun kehittämisen ja maa- ja elintarviketalouden tehtävät siirtyvät ELY-keskuksista elinvoimakeskuksiin, mikä aiheuttaa katkon maaseudun kehittämistukien asiointiin 1.‒7.1.2026.

Elintarvikkeiden käsittely ja säilyttäminen

Elintarvikkeiden oikea käsittely ja säilyttäminen on tärkeää, kun ehkäistään ruokamyrkytyksiä.Yleisimpiä syitä ruokamyrkytykseen ovat raaka-aineiden tai valmiiden ruokien huolimaton käsittely. Tällaista on esimerkiksi ruoan jäähdytys tai säilytys liian lämpimässä, ruoan riittämätön kuumennus tai likaisten käsien välityksellä ruokaan joutuvat mikrobit

Näiltä sivuilta löytyy tietoa eri elintarvikkeiden säilytys- ja kypsennyslämpötiloista sekä hyödyllisiä vinkkejä elintarvikkeiden käsittelyyn.

Katso video: ''Kuusi simppeliä ohjetta, joilla voit välttyä ruokamyrkytyksiltä''.

 

 

Sivu on viimeksi päivitetty 7.5.2025