• Ruokaviraston asiointipalveluissa on käyttökatko perjantaista 23.5.2025 kello 16.15 alkaen. Asiointipalvelut ovat normaalisti käytettävissä viimeistään maanantaina 26.5.2025 kello 8. Palvelut voivat olla käytettävissä jo aiemmin. Lue lisää
  • Ruokaviraston asiointipalveluissa on muutaman minuutin mittainen käyttökatko maanantaina 26.5. kello 15 ja 16 välillä. Lue lisää

Pakastevihannekset

Pakastevihanneksista on tutkimuksissa voitu säännöllisesti todeta listeriabakteeria. On suositeltavaa, että listerioosin suhteen riskiryhmiin kuuluvat käyttävät pakastevihannekset vain kunnolla kuumennettuina. Lisäksi kaikkien kuluttajien on syytä noudattaa mahdollisia valmistajan pakkausmerkinnöissä antamia kuumennusohjeita.

Suurkeittiöissä, jotka valmistavat ruokaa riskiryhmiin kuuluville henkilöille (esimerkiksi vanhainkodeissa, palvelutaloissa ja sairaaloissa) tulee kuumentaa pakastevihannekset ennen tarjoamista. Salaattiin lisättävät pakastevihannekset kiehautetaan ja jäähdytetään ennen käyttöä.

Sivu on viimeksi päivitetty 12.9.2023