#EUChooseSafeFood-kampanja tarjoaa ruokatietoa kuluttajille

16. syyskuuta 2022

#EUChooseSafeFood-kampanja auttaa kuluttajia tekemään päivittäin arjen valinnoissaan tietoon perustuvia ruokapäätöksiä. Kampanjan tavoitteena on nostaa esille tieteen tärkeää roolia elintarviketurvallisuudessa ja auttaa näin eurooppalaisia valitsemaan elintarvikkeita luottavaisin mielin. Kampanja tarjoaa kuluttajille käytännöllistä ja helposti saatavilla olevaa tietoa mm. pakkausmerkintöjen lukemisesta ja lisäaineiden ymmärtämisestä aina ruoan valmistukseen ja säilytykseen liittyviin neuvoihin.

Mitä tapahtuu, kun elintarviketieteilijät laittavat huippukokit kilpasille? Toisistaan mittaa ottavat suomalainen Pipsa Hurmerinta ja portugalilainen Fabio. Kumpi voitti? Pidettiinkö ruoan turvallisuudesta huolta? Miksi oliiviöljy ei tykkää valosta ja miten katkaravut pitää sulattaa? Katso video ja selvitä!

 

Suomessa Ruokavirasto on kampanjassa mukana kolmella teemalla: Elintarvikehygienia, pakkausmerkinnät ja terveysväittämät. Kampanja-aineistoja on julkaistu mm. sosiaalisessa mediassa. Julkaisut löytyvät näistä kanavista aihetunnisteella #EUChooseSafeFood:

  • Instagram @ruokavirasto                 
  • Facebook @Ruokavirasto - Livsmedelsverket           
  • Twitter @Ruokavirasto                     
  • LinkedIn @Finnish Food Authority | Ruokavirasto | Livsmedelsverket      
  • Tiktok @melanie.reze                       

#EUChooseSafeFood-kampanja on käynnissä toista vuotta useissa Euroopan maissa. Tänä vuonna mukana on toistakymmentä maata, mm. Italia, Espanja, Itävalta, Puola ja uutena maana Suomi. Kampanja kestää toukokuusta lokakuuhun vuonna 2022.

Kampanjan verkkosivustolla on #EUChooseSafeFood-työkalupakki, joka sisältää visuaalisia materiaaleja ja sosiaalisen median julkaisuja eri kielillä.

Lisätietoa

Kampanjan verkkosivusto
EFSA:
p. +39 0521 036 149
press@efsa.europa.eu

Ruokavirasto:
viestintäjohtaja Jari Eloranta
p. 040 714 5810
etunimi.sukunimi@ruokavirasto.fi