Valtion aluehallinto uudistuu vuodenvaihteessa 2025‒26. Eläinten terveyttä ja hyvinvointia sekä elintarvikkeita koskevat aluehallintovirastojen tehtävät siirtyvät 1.1.2026 alkaen Ruokavirastoon. Muutokseen liittyen sivustolla voi olla puutteita tammikuun ensipäivinä. Lisäksi maaseudun kehittämisen ja maa- ja elintarviketalouden tehtävät siirtyvät ELY-keskuksista elinvoimakeskuksiin, mikä aiheuttaa katkon maaseudun kehittämistukien asiointiin 1.‒7.1.2026.

Kiinasta peräisin olevien elintarvikkeiden käyttöön ei rajoituksia Wuhanin koronavirusepidemian takia

31. tammikuuta 2020

Tämänhetkisen tiedon mukaan koronavirus ei tartu ihmiseen elintarvikkeiden välityksellä. Näin ollen Ruokavirasto ei suosittele Kiinasta tai muualta epidemian esiintymisalueilta peräisin olevan ruuan käsittelyn tai myynnin rajoittamista epidemian takia.

Kaikkien elintarvikkeiden käsittelyssä on aina noudatettava hyvää hygieniaa. Elintarvikkeita tai kontaktimateriaaleja ei tule käsitellä, jos sairastaa tai epäilee sairastavansa tarttuvaa tautia. Jos työntekijä on epävarma siitä, soveltuuko hän terveydentilansa takia elintarviketyöhön, hänen tulee ottaa yhteys esimieheensä tai terveydenhuoltoon.

Lue lisää elintarvikehygieniasta.

Lue lisää THL:n tiedotteesta: Tavara- tai elintarvikelähetyksiin ei nykytiedon perusteella liity koronavirustartunnan riskiä.

Lisätietoja:

Wuhanin koronavirusepidemian vaikutus elintarviketurvallisuuteen: Elintarviketurvallisuusjohtaja Leena Räsänen, leena.räsänen@ruokavirasto.fi, p. 050 388 6518

Elintarvikkeiden hygieeninen käsittely: Ylitarkastaja Enni Tuutti, enni.tuutti@ruokavirasto.fi, p. 050 373 2074