Tämänhetkisen tiedon mukaan koronavirus ei tartu ihmiseen elintarvikkeiden välityksellä. Näin ollen Ruokavirasto ei suosittele Kiinasta tai muualta epidemian esiintymisalueilta peräisin olevan ruuan käsittelyn tai myynnin rajoittamista epidemian takia.
Kaikkien elintarvikkeiden käsittelyssä on aina noudatettava hyvää hygieniaa. Elintarvikkeita tai kontaktimateriaaleja ei tule käsitellä, jos sairastaa tai epäilee sairastavansa tarttuvaa tautia. Jos työntekijä on epävarma siitä, soveltuuko hän terveydentilansa takia elintarviketyöhön, hänen tulee ottaa yhteys esimieheensä tai terveydenhuoltoon.
Lue lisää elintarvikehygieniasta.
Lisätietoja:
Wuhanin koronavirusepidemian vaikutus elintarviketurvallisuuteen: Elintarviketurvallisuusjohtaja Leena Räsänen, leena.räsänen@ruokavirasto.fi, p. 050 388 6518
Elintarvikkeiden hygieeninen käsittely: Ylitarkastaja Enni Tuutti, enni.tuutti@ruokavirasto.fi, p. 050 373 2074