Tietoa hygieniapassitestaajille

Ruokaviraston hyväksymien hygieniapassitestaajien yhteydenpitokanavat Ruokavirastoon:

Huom! On tärkeää, että testaaja huolehtii itse, että yhteystiedot Kysymyspankissa ovat ajan tasalla. Vanhentuneet tai väärät tiedot johtavat Kysymyspankin käyttäjätunnusten tilapäiseen lukitsemiseen asian selvittämisen ajaksi. Jos tunnukset on tilapäisesti lukittu, eikä pääse Kysymyspankkiin, kannattaa lähettää asiasta sähköposti osoitteeseen hygieniapassi@ruokavirasto.fi.  

ERITTÄIN TÄRKEÄÄ: ENGLANNINKIELISET HYGIENIAPASSITESTIT

/MYCKET VIKTIGT: HYGIENPASSTESTER I SÄRSKILDA SITUATIONER PÅ ENGELSKA

  1. Englanninkielisen hygieniapassitestin järjestäminen ns. normaalitestinä ei ole vielä mahdollista!

Tällä hetkellä toistaiseksi englanninkielistä hygieniapassitestiä ei voi vielä järjestää normaalin hygieniapassitestin tapaan johtuen Kysymyspankki-tietojärjestelmässä kesken olevista muutostöistä. Englanninkielisestä testistä tulee tehdä erityistilanneilmoitus vähintään 7 vrk ennen aiottua testiajankohtaa. Testaajat toimivat Ruokaviraston ohjeen hygieniapassitestaajan toiminnasta mukaisesti entiseen tapaan, kun järjestävät normaaleja hygieniapassitestejä ja erityistilannetestejä. Pahoittelemme teknisten muutosten viivästymistä ja tiedotamme testaajia kun tekniset muutokset ovat valmiita.

Jos olette jo ehtineet sopimaan englanninkielisen normaalitestin asiakkaan kanssa, tehkää tästä erityistilanneilmoitus välittömästi. Jos testiin on alle 7 vrk aikaa, laittakaa erityistilanneilmoitukseen sellainen päivämäärä jonka järjestelmä hyväksyy ja tarkentakaa ”perustelut-osiossa” testin varsinainen ajankohta. Muutamme päivämäärän oikeaksi erityistilanneilmoitukseenne, kun käsittelemme sen.

2.   Teknisiä ongelmia Ruokaviraston lähettämissä yhteisviesteissä testaajille

Ruokavirasto on lähettänyt hygieniapassitestaajille yhteisviestin 2.1.2020, jossa on mm. kerroimme, että muutokset toteutuvat vasta kun Kysymyspankki- tietojärjestelmä on muutettu. Valitettavasti yhteisviestien lähettämisessä testaajille on ollut ongelmia. Kaikki yhteisviestit on luettavissa Kysymyspankin osiossa ”Yhteydenpito - Viestit testaajille” Selvitämme parhaillaan tätä teknistä ongelmaa ja pahoittelemme tästä ongelmasta aiheutunutta vaivaa testaajille. Seuratkaa aktiivisesti Kysymyspankin osioon ”Viestit testaajille” tulleita Ruokaviraston tiedotteita.