Koirien, kissojen ja frettien Suomeen saapumisen ehtojen hakukone

Hakukone on toistaiseksi pois käytöstä päivitysten vuoksi. Päivitettävät muutokset liittyvät voimaan tulleisiin EU:n uuteen eläinterveyssäännöstöön (2016/427) ja uuteen kansalliseen eläintautilakiin (76/2020). 

 

HUOM. Jos olet siirtämässä EU-maista, Norjasta tai Sveitsistä koiran-, kissan- tai fretinpentua kaupallisessa tarkoituksessa mm. rahtina, katso täältä vaatimukset. Vaatimuksia ei ole vielä päivitetty hakukoneeseen.

Jos olet itse tuomassa koiran-, kissan- tai fretinpentua Norjasta, katso vaatimukset tästä. Vaatimuksia ei ole vielä päivitetty Norjan osalta hakukoneeseen.

EU:n ulkopuolisista siirroista ja tuonneista saat lisätietoja tästä

BREXIT: 

1.1.2021 alkaen UK:n lemmikkieläinpassi ei, Pohjois-Irlannin lemmikkieläinpasseja lukuun ottamatta, ole enää voimassa EU:ssa eikä sitä voida käyttää, kun matkustat lemmikkikoiran, -kissan tai -fretin kanssa UK:sta EU:n jäsenvaltioihin. Myöskään tätä ennen UK:ssa myönnetyt EU-lemmikkipassit eivät enää kelpaa matkustusasiakirjoina. 

Lemmikkieläinten kanssa matkustettaessa tulee käyttää kolmansista maista edellytettyä terveystodistusta (non-commercial movement, siirto), mikäli lemmikki on lähtöisin UK:sta. EU:sta UK:aan ja takaisin matkustavat lemmikit voivat matkustaa EU-passilla. Eläinlääkäri UK:ssa voi merkitä koiran passiin Echinococcus multilocularis -lääkityksen 1-5 vrk ennen paluuta Suomeen, Irlantiin tai Maltalle sekä Norjaan.

UK:sta matkustavilta lemmikkikoirilta, -kissoilta ja freteiltä tullaan vaatimaan mikrosiru ja raivotautirokotus, mutta ei vasta-ainemääritystä. Koirat tulee olla lääkitty Echinococcus multilocularis –tartuntaa vastaan.

UK vaatii EU:n jäsenvaltioista tulevilta lemmikkikoirilta, -kissoilta ja freteiltä raivotautirokotuksen, mutta ei vasta-ainemääritystä. Muualta kuin UK:hon suoraan Suomesta, Irlannista, Maltalta ja Norjasta vietävien koirien tulee olla lääkitty Echinococcus multilocularis –tartuntaa vastaan. 

 

Sivu on viimeksi päivitetty 16.9.2021