Koirien, kissojen ja frettien Suomeen saapumisen ehtojen hakukone

Tällä hakukoneella voit selvittää koirien, kissojen ja frettien Suomeen saapumiseen ja maahantuontiin liittyvät ehdot. Täytä lomakkeeseen eläimen tiedot ja paina Hae. Sen jälkeen saat listan Suomeen saapumiseen maahantuontiin liittyvistä vaatimuksista. Lisätietoa vaatimuksista saat listassa olevista linkeistä. 

Hakukone alkaa tiedotusten jälkeen

HUOM. Jos olet tuomassa koiran-, kissan- tai fretinpentua Norjasta, katso vaatimukset tästä. Vaatimuksia ei ole vielä päivitetty Norjan osalta hakukoneeseen.

BREXIT: UK:n tiedot on päivitetty hakukoneeseen. Erikseen mainittuina ovat Britannia, Guernsey, Jersey ja Mansaari sekä Pohjois-Irlanti, joka jatkaa sisämarkkinakaupan ehdoin.

1.1.2021 alkaen UK:n lemmikkieläinpassi ei, Pohjois-Irlannin lemmikkieläinpasseja lukuun ottamatta, ole enää voimassa EU:ssa eikä sitä voida käyttää, kun matkustat lemmikkikoiran, -kissan tai -fretin kanssa UK:sta EU:n jäsenvaltioihin. Myöskään tätä ennen UK:ssa myönnetyt EU-lemmikkipassit eivät enää kelpaa matkustusasiakirjoina. 

Lemmikkieläinten kanssa matkustettaessa tulee käyttää kolmansista maista edellytettyä terveystodistusta (non-commercial movement, siirto), mikäli lemmikki on lähtöisin UK:sta. EU:sta UK:aan ja takaisin matkustavat lemmikit voivat matkustaa EU-passilla. Eläinlääkäri UK:ssa voi merkitä koiran passiin Echinococcus multilocularis -lääkityksen 1-5 vrk ennen paluuta Suomeen, Irlantiin tai Maltalle sekä Norjaan.

UK:sta matkustavilta lemmikkikoirilta, -kissoilta ja freteiltä tullaan vaatimaan mikrosiru ja raivotautirokotus, mutta ei vasta-ainemääritystä. Koirat tulee olla lääkitty Echinococcus multilocularis –tartuntaa vastaan.

UK vaatii EU:n jäsenvaltioista tulevilta lemmikkikoirilta, -kissoilta ja freteiltä raivotautirokotuksen, mutta ei vasta-ainemääritystä. Muualta kuin UK:hon suoraan Suomesta, Irlannista, Maltalta ja Norjasta vietävien koirien tulee olla lääkitty Echinococcus multilocularis –tartuntaa vastaan. 

 

Sivu on viimeksi päivitetty 7.1.2021