Lemmikkieläinpassi

Eläimen mukana on oltava lemmikkieläinpassi. Eläinlääkäri myöntää passin ja samalla merkitsee passiin eläimen tunnistusta koskevat tiedot sekä merkinnän voimassa olevasta raivotautirokotuksesta. Tarvittaessa passiin merkitään myös tiedot kliinisestä tutkimuksesta ja ekinokokkoosilääkityksestä (osat I–V ja tarvittaessa osat X ja VII). Muut käytössä olevat rokotuskortit eivät korvaa lemmikkieläinpassia.

Lemmikkieläinpasseja on kahta eri mallia riippuen siitä, onko se myönnetty EU:n jäsenvaltiossa vai sellaisessa EU:n ulkopuolisessa maassa, joista koirien, kissojen ja frettien tuonti EU:n alueelle on mahdollista ns. kolmannen maan lemmikkieläinpassilla.

EU-lemmikkieläinpassi

  • Yhtenäinen kaikissa EU:n jäsenvaltioissa
  • Passin voi ostaa EU:ssa laillistetulta eläinlääkäriltä.

EU:n ulkopuolisen maan lemmikkieläinpassi

  • Andorrasta, Färsaarilta, Gibraltarilta, Grönlannista, Islannista, Liechtensteinista, Monacosta, Norjasta, San Marinosta, Sveitsistä, Pohjois-Irlannista ja Vatikaanista peräisin olevat koirat, kissat ja fretit tarvitsevat alkuperämaan lemmikkieläinpassin. Pohjois-Irlannin lemmikkieläinpassi on samanlainen kuin Britannian lemmikkieläinpassi, mutta siinä tulee olla merkintä "NI"
  • Muiden EU:n ulkopuolisten maiden lemmikkieläinpassit eivät ole hyväksyttäviä tunnistusasiakirjoja.
  • Britannian myöntämät EU-lemmikkieläinpassit eivät ole kelvollisia matkustusasiakirjoja 1.1.2021 lähtien

HUOM! Raivotautirokotus ja raivotaudin vasta-ainetestin tuloksen voi EU-lemmikkieläinpassiin merkitä vain eläinlääkäri EU:ssa! EU:n ulkopuolisen maan eläinlääkäri ei saa merkitä raivotautirokotusta tai vasta-ainetestin tulosta EU-lemmikkieläinpassiin! Mikäli raivotautirokotus menee vanhaksi EU:n ulkopuolella, samalla vanhenee vasta-ainetestin tulos. Tällöin molemmat (rokotus ja vasta-ainetesti) tulee uusia ja prosessi kestää 3vk - 4kk lähtömaasta riippuen. Paluuta varten eläimelle tulee tällöin hankkia terveystodistus kyseisestä maasta.

Lisätietoa lemmikkieläinpassista

Sivu on viimeksi päivitetty 14.12.2021