Raivotautirokotus

Raivotautirokotus

Perusrokotus

Eläimen on oltava rokottamispäivänä tunnistusmerkitty ja vähintään 12 viikon ikäinen. Rokotuksen voimassaolo alkaa rokotteesta riippuen vähintään 21 vuorokautta ensirokotuksen jälkeen. Raivotautirokotus ja sen viimeinen voimassaolopäivä on oltava eläinlääkärin toimesta merkittynä eläimen EU lemmikkieläinpassiin tai terveystodistukseen. Vain EU alueen eläinlääkäri saa tehdä raivotautirokotusmerkintöjä EU lemmikkieläinpassiin.

Perusrokotus annetaan yksi tai kaksi kertaa rokotteen valmistajan suositusten mukaisesti. Rokotteen on oltava kansainvälisen standardin (WHO ja OIE) mukainen ja hyväksytty maassa, jossa rokotus on annettu.

Rokotuksen uusiminen

Raivotautirokotus uusitaan rokotteen valmistajan suositusten mukaisesti. Kun eläin rokotetaan, eläinlääkäri merkitsee raivotautirokotuksen ja sen viimeisen voimassaolopäivän EU lemmikkieläinpassiin tai muuhun rokotustodistukseen. Rokotuksen uusiminen on aina tehtävä ennen edellisen rokotuksen voimassaolon umpeutumista. Suomessa tällä hetkellä käytössä olevat raivotautirokotteet ovat voimassa rokotteesta riippuen kaksi tai kolme vuotta. Rokotteiden voimassaoloaika riippuu siitä, missä maassa eläin on rokotettu.

Myöhästynyt uusintarokotus

Jos eläin rokotetaan edellisen rokotuksen umpeutumisen jälkeen, lasketaan rokotus uudeksi perusrokotukseksi, joka vaatii vähintään 21 päivän odotusajan ennen matkaa. Rokotusohjelma alkaa näin ollen alusta.

HUOM!

  • Ennen tunnistusmerkintää annettu raivotautirokotus ei ole voimassa
  • Alle 12 viikkoiselle eläimelle annettu raivotautirokotus ei ole voimassa
Sivu on viimeksi päivitetty 2.11.2021