Tietoa elintarvikkeiden turvallisesta käytöstä, hygieenisistä työtavoista kotikeittiössä ja esimerkiksi pop up -ravintolan perustamisesta.
Usein kysyttyä COVID-19 -koronaviruksesta ja elintarvikkeista
Usein kysytyistä -kysymyksistä löydät vastauksia suosituista elintarvikeaiheista.
Ruokavirasto palvelee kuluttajia elintarviketurvallisuuteen liittyvissä asioissa pääasiassa välittämällä asiantuntijatietoa ja tietoa ajankohtaisista asioista nettisivuillaan. Valitettavasti emme pysty vastaamaan henkilökohtaisesti yksittäisten kuluttajien yhteydenottoihin. Kuluttajien elintarvikevalvontaan, elintarvikkeiden turvalliseen käyttöön tai ruokamyrkytysepäilyihin liittyviin kysymyksiin vastaa oman kunnan elintarvikevalvonta.
Uutisia elintarvikkeista
-
19. toukokuuta 2022
Ruokamyrkytysepidemioiden määrässä ei suurta muutosta vuonna 2021
-
18. toukokuuta 2022
Viikon visaiset: Milloin juuston tapaan käytettävää tuotetta saa markkinoida kreikkalaiseksi?
-
17. toukokuuta 2022
Ruokavirasto ja EFSA kampanjoivat kuluttajille elintarviketurvallisuudesta
-
6. toukokuuta 2022
Käsittele korvasienet oikein
-
3. toukokuuta 2022
Tomaattikeitossa mahdollisesti muovinpaloja
-
2. toukokuuta 2022
Tuorekulho-valmisateriassa puuttuvia allergeenimerkintöjä
-
28. huhtikuuta 2022
HK Lihapyörykät ja muusi -valmisateriassa puuttuva allergeenimerkintä
-
14. huhtikuuta 2022
Pitkäjyväisessä riisissä kasvinsuojeluainejäämää
-
13. huhtikuuta 2022
Turvallisten Kinder-munien valmistusmaa on selvitettävissä
-
9. huhtikuuta 2022
Kinder-tuotteiden takaisinveto laajenee
-
8. huhtikuuta 2022
Atria Ateriasalaatti Kana-Texmex väärässä rasiassa
-
7. huhtikuuta 2022
Kinder-tuotteiden takaisinveto
-
6. huhtikuuta 2022
Versosalaatissa listeriariski
-
1. huhtikuuta 2022
Ravintolisissä hyväksymätöntä uuselintarviketta
-
28. maaliskuuta 2022
Naudanlihasuikaleissa salmonellaepäily
-
24. maaliskuuta 2022
Ruokavirasto myöntää helpotuksia elintarvikkeiden pakkausmerkintöihin Ukrainan sodan aikana
-
21. maaliskuuta 2022
Kaurajuomassa mikrobiologinen virhe
-
21. maaliskuuta 2022
Välipalapatukoiden pähkinöissä hometoksiinia
-
18. maaliskuuta 2022
Täysjyväriisissä kasvinsuojeluainejäämiä
-
14. maaliskuuta 2022
Terveyttä edistävä ruoka – tärkeä osa vaikuttavaa hoitoa
-
11. maaliskuuta 2022
Hygieniapassitesteihin osallistujille annettiin oikeita vastauksia - käännöstoimiston omistaja tuomittiin törkeästä petoksesta
-
8. maaliskuuta 2022
Uusi kemikaalien riskinarviointiin keskittyvä verkosto Eurooppaan
-
28. helmikuuta 2022
Broilerin fileesuikaleessa vierasesineriski
-
24. helmikuuta 2022
Pähkinäsekoituksissa hometoksiinia
-
24. helmikuuta 2022
Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä kasvoi edelleen vuonna 2021
-
17. helmikuuta 2022
Ravintolisässä hyväksymätöntä uuselintarviketta
-
15. helmikuuta 2022
Kasvispyöryköissä vierasesinevaara
-
15. helmikuuta 2022
Ravintolisässä hyväksymätöntä uuselintarviketta
-
15. helmikuuta 2022
Rainbow basmatiriisissä hometoksiinia
-
1. helmikuuta 2022
Hygieniapassilla turvallista ruokaa jo 20 vuotta
-
12. tammikuuta 2022
Ruokavirasto ja Tukes testauttivat pikkulasten muovisia juomapulloja – yksi juomapullo kymmenestä testatusta todettiin vaaralliseksi
-
5. tammikuuta 2022
Syö punajuurta vain kunnolla kypsennettynä
-
4. tammikuuta 2022
Norovirus yleisin ruokamyrkytyksen aiheuttaja Suomessa
-
30. joulukuuta 2021
Rainbow Kiivissä kasvinsuojeluainejäämää
-
21. joulukuuta 2021
Walden Farms -tuotteissa puutteelliset allergeenimerkinnät
-
21. joulukuuta 2021
Lasten banaani-rusina kaurapatukassa hometoksiinia
-
15. joulukuuta 2021
Vaniljapullissa laatuongelma
-
14. joulukuuta 2021
Kahdessa taatelituotteessa kasvinsuojeluainejäämää
-
9. joulukuuta 2021
Blogi: Mitä ruokaa te siellä Ruokavirastossa oikein teette?
-
7. joulukuuta 2021
Härkäpaputuotteessa listeriaa
-
1. joulukuuta 2021
Lasten kaurapatukassa hometoksiinia
-
26. marraskuuta 2021
Yrtit ja mausteet väärennösepäilyjen kohteena
-
24. marraskuuta 2021
Shangri-La-nuudeleissa etyleenioksidijäämiä
-
23. marraskuuta 2021
Ravintolisissä kiellettyjä ainesosia
-
15. marraskuuta 2021
Kanavartaat -valmisruoka-annoksessa riittämätön kuumennus
-
15. marraskuuta 2021
Graavilohifileetuotteen pakkauksessa virheellinen päiväysmerkintä
-
10. marraskuuta 2021
Kylmäsavukirjolohifileetuotteiden pakkauksessa virheellinen päiväysmerkintä
-
2. marraskuuta 2021
Monivitamiinitabletin raaka-aineessa etyleenioksidia
-
2. marraskuuta 2021
Kasvipohjainen ruuanvalmistustuote pilaantuu ennen päiväystä
-
27. lokakuuta 2021
Jauhelihapitsassa vierasesineriski