-
22. syyskuuta 2023
Juustodippikastikkeissa bakteerihavainto
-
15. syyskuuta 2023
Laajaan ruokamyrkytysepidemiaan ei ole löytynyt syytä – selvitystyö jatkuu
-
15. syyskuuta 2023
Vähennä ruokahävikkiä - nappaa asiantuntijoiden hävikkivinkit arkeesi
-
31. heinäkuuta 2023
Kaurajuomassa pakkausmerkintävirhe / allergeenivaara
-
28. heinäkuuta 2023
Pakastemarjoissa riski muovinpaloista
-
14. heinäkuuta 2023
Kylmäsavustetussa lohisiivuissa väärä päiväys
-
6. heinäkuuta 2023
Suurilta ruokamyrkytysepidemioilta vältyttiin vuonna 2022
-
5. heinäkuuta 2023
Elintarviketurvallisuus on säilynyt Suomessa hyvällä tasolla
-
21. kesäkuuta 2023
Kuppikakkutikkarissa muovisen vierasesineen riski
-
20. kesäkuuta 2023
Vähemmän lihaa, enemmän kasviksia: tässä ovat pohjoismaiset ravitsemussuositukset 2023
-
20. kesäkuuta 2023
Pohjoismaiset ravitsemussuositukset pohjana suomalaisille suosituksille – päivitystyö käynnistyy
-
19. kesäkuuta 2023
Pata-aineksissa riski metallinpaloista
-
19. kesäkuuta 2023
Makaronilaatikossa riski metallinpaloista
-
16. kesäkuuta 2023
Pastatuotteissa riski metallinpaloista
-
16. kesäkuuta 2023
Activia mansikkajogurtti - ilman lisättyä sokeria
-
13. kesäkuuta 2023
Selvitys zoonoosiseurannan tuloksista valmistunut
-
8. kesäkuuta 2023
Pinaattisessa tuorepastassa metalliriski
-
6. kesäkuuta 2023
Pakastepinaatissa metalliriski
-
12. toukokuuta 2023
Aamiaisleivissä vierasesineriski
-
9. toukokuuta 2023
Makeispusseissa metalliriski
-
28. huhtikuuta 2023
Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä väheni vuonna 2022
-
27. huhtikuuta 2023
Oivahymy on varmistanut elintarviketurvallisuutta jo 10 vuotta
-
11. huhtikuuta 2023
Antipastolajitelmaa ollut myynnissä vanhalla päiväyksellä
-
3. huhtikuuta 2023
Kanapizzassa todettu listeriaa
-
29. maaliskuuta 2023
Tattarisuurimoissa gluteenia
-
27. maaliskuuta 2023
Lasten kaurapatukoissa hometoksiinia
-
23. maaliskuuta 2023
Tukehtumisvaara hyytelömakeisista
-
21. maaliskuuta 2023
Mistä elintarvikkeista norovirus voi tarttua?
-
20. maaliskuuta 2023
Epäiletkö saaneesi ruokamyrkytyksen? Oletko havainnut poikkeavaa hajua talousvedessä?
-
7. maaliskuuta 2023
Sairaalapotilaiden ravitsemustilan arvioinnissa on puutteita – uudistettu ravitsemushoidon suositus tehostaa hoitoa
-
20. helmikuuta 2023
Proteiinipirtelöissä laatupoikkeama; tuote voi pilaantua ennenaikaisesti
-
20. helmikuuta 2023
Salamissa todettu salmonellaa
-
15. helmikuuta 2023
Hyönteisiä on hyväksytty elintarvikekäyttöön – tiedänkö mitä syön vai lisätäänkö hyönteisiä ruokaani tietämättäni?
-
6. helmikuuta 2023
Kalapuikoissa metalliriski
-
17. tammikuuta 2023
Amissa Oy:n 19.12.2022 jälkeen valmistetut tuotteet poistetaan markkinoilta
-
11. tammikuuta 2023
Elintarvikkeiden PFAS-yhdisteiden pitoisuuksia aletaan tutkia Suomessa enemmän
-
22. joulukuuta 2022
Kahdessa pelmenissä todettu ilmoittamatonta selleriä (allergeenivaara)
-
21. joulukuuta 2022
Ruokavirasto jatkaa elintarvikkeiden pakkausmerkintähelpotuksia huhtikuun 2023 loppuun
-
21. joulukuuta 2022
Mantelikakussa metalliriski
-
19. joulukuuta 2022
Lasten maitopohjaisessa vieroitusvalmisteessa laatupoikkeama
-
14. joulukuuta 2022
Piirakkavuoasta siirtyy liikaa metalleja
-
13. joulukuuta 2022
Hyvä hygienia turvaa jouluherkut
-
12. joulukuuta 2022
Gluteenittomana myydyssä tattarijauhossa gluteenia (tiedote päivitetty 12.12.2022)
-
1. joulukuuta 2022
Gluteenittomana myydyissä tuotteissa gluteenia
-
1. joulukuuta 2022
Elintarvikekaupan muovikasseista ei saa siirtyä elintarvikkeisiin haitallisia aineita
-
30. marraskuuta 2022
Gluteenittomana myydyssä tattarijauhossa gluteenia
-
29. marraskuuta 2022
Suomen markkinoilta poistettiin hyväksymätöntä bambukuitua sisältäviä muoviastioita
-
22. marraskuuta 2022
Tullin ruokakoirat paljastivat 80 kiloa määräystenvastaisia lihatuotteita
-
18. marraskuuta 2022
Gluteenittomana myydyssä maissitortillassa gluteenia
-
17. marraskuuta 2022
Tuoreiden marjojen alkuperämaan väärentämistä selvitettiin tehovalvonnalla
-
15. marraskuuta 2022
Soijattomaksi ilmoitettu ”Muu Jauhismuru” sisältää soijaa
-
15. marraskuuta 2022
Tullin tehovalvonnassa mausteista ei löytynyt elintarvikepetoksia – eriä hylättiin kemikaalijäämien ja salmonellan takia
-
11. marraskuuta 2022
Kalamurekepihveissä mahdollinen listeriariski
-
10. marraskuuta 2022
Yhteistyö avainasemassa elintarvikepetosten paljastamisessa
-
9. marraskuuta 2022
Makeispussin merkinnöistä puuttuu hasselpähkinä ja manteli
-
9. marraskuuta 2022
Riistan lihaa kuluttajille
-
18. lokakuuta 2022
Ruoan alkuperä ja hinta tärkeitä suomalaisille
-
13. lokakuuta 2022
Paahdetut ja kuorrutetut mantelit saattaa sisältää metallia
-
6. lokakuuta 2022
Nakkipakkauksessa virheellinen päiväysmerkintä
-
29. syyskuuta 2022
Linssipihvi-annosruuan ainesosaluettelosta puuttuu vehnä
-
26. syyskuuta 2022
Vaniljajäätelössä jäämiä 2-kloorietanolista
-
21. syyskuuta 2022
Ravintolisissä matriinia
-
19. syyskuuta 2022
Kauravälipaloissa mahdollinen säilyvyysongelma
-
16. syyskuuta 2022
#EUChooseSafeFood-kampanja tarjoaa ruokatietoa kuluttajille
-
15. syyskuuta 2022
Marjakeitot ja smoothiet saattavat sisältää gluteenittoman kauran jäämiä
-
14. syyskuuta 2022
Uusi tuote tapaukseen ”vuohenjuusto saattaa sisältää metallia”
-
13. syyskuuta 2022
Nielemishäiriöisille tarkoitetussa ravintovalmisteessa laatupoikkeama
-
12. syyskuuta 2022
Vuohenjuusto saattaa sisältää metallia
-
9. syyskuuta 2022
Vegenugettierä poistetaan myynnistä varotoimenpiteenä
-
6. syyskuuta 2022
Kauravälipaloissa hometta
-
5. syyskuuta 2022
Salmiakinmakuisessa D-vitamiinitabletissa matriinia
-
2. syyskuuta 2022
Vegaaninen passionhedelmäjälkiruoka saattaa sisältää pähkinää
-
22. elokuuta 2022
Myslissä ilmoittamatonta maitoa ja pähkinää
-
18. elokuuta 2022
Kasvipohjainen ruuanvalmistustuote pilaantuu ennen päiväystä
-
9. elokuuta 2022
Äidinmaidonkorvikkeessa laatupoikkeama
-
9. elokuuta 2022
Härkäpaputuotteessa listeriaa
-
28. heinäkuuta 2022
Takaisinveto laajenee: luomumaissilastuissa kohonneita pitoisuuksia tropaanialkaloideja
-
27. heinäkuuta 2022
Gluteenia härkäpapupyöryköissä
-
26. heinäkuuta 2022
Luomumaissilastuissa kohonneita pitoisuuksia tropaanialkaloideja
-
21. heinäkuuta 2022
Gluteenia hummuspyöryköissä
-
12. heinäkuuta 2022
Vaniljajäätelössä jäämiä etyleenioksidista
-
8. heinäkuuta 2022
Viherjauheessa salmonellaa
-
29. kesäkuuta 2022
Mansikan alkuperämaa pitää aina ilmoittaa
-
28. kesäkuuta 2022
Mehussa hyväksymätön uuselintarvikeainesosa
-
28. kesäkuuta 2022
Proteiinipatukka saattaa sisältää muovinpaloja
-
21. kesäkuuta 2022
Elintarviketurvallisuus Suomessa kehittyy hyvällä yhteistyöllä
-
21. kesäkuuta 2022
Kahdessa pippurituotteessa PAH-ylitys
-
20. kesäkuuta 2022
Lihatuotteita poistetaan markkinoilta
-
13. kesäkuuta 2022
Grillimakkara saattaa sisältää virheellisesti juustoa
-
8. kesäkuuta 2022
Blogi: Onko elintarviketurvallisuus vanhanaikaista?
-
31. toukokuuta 2022
Luomumansikkahillossa mahdollisesti muovinpaloja
-
23. toukokuuta 2022
Suolan määrää elintarvikkeissa pitää edelleen vähentää
-
19. toukokuuta 2022
Ruokamyrkytysepidemioiden määrässä ei suurta muutosta vuonna 2021
-
18. toukokuuta 2022
Viikon visaiset: Milloin juuston tapaan käytettävää tuotetta saa markkinoida kreikkalaiseksi?
-
17. toukokuuta 2022
Ruokavirasto ja EFSA kampanjoivat kuluttajille elintarviketurvallisuudesta
-
6. toukokuuta 2022
Käsittele korvasienet oikein
-
3. toukokuuta 2022
Tomaattikeitossa mahdollisesti muovinpaloja
-
2. toukokuuta 2022
Tuorekulho-valmisateriassa puuttuvia allergeenimerkintöjä
-
28. huhtikuuta 2022
HK Lihapyörykät ja muusi -valmisateriassa puuttuva allergeenimerkintä
-
14. huhtikuuta 2022
Pitkäjyväisessä riisissä kasvinsuojeluainejäämää
-
13. huhtikuuta 2022
Turvallisten Kinder-munien valmistusmaa on selvitettävissä
-
9. huhtikuuta 2022
Kinder-tuotteiden takaisinveto laajenee
-
8. huhtikuuta 2022
Atria Ateriasalaatti Kana-Texmex väärässä rasiassa
-
7. huhtikuuta 2022
Kinder-tuotteiden takaisinveto
-
6. huhtikuuta 2022
Versosalaatissa listeriariski
-
1. huhtikuuta 2022
Ravintolisissä hyväksymätöntä uuselintarviketta
-
28. maaliskuuta 2022
Naudanlihasuikaleissa salmonellaepäily
-
24. maaliskuuta 2022
Ruokavirasto myöntää helpotuksia elintarvikkeiden pakkausmerkintöihin Ukrainan sodan aikana
-
21. maaliskuuta 2022
Kaurajuomassa mikrobiologinen virhe
-
21. maaliskuuta 2022
Välipalapatukoiden pähkinöissä hometoksiinia
-
18. maaliskuuta 2022
Täysjyväriisissä kasvinsuojeluainejäämiä
-
14. maaliskuuta 2022
Terveyttä edistävä ruoka – tärkeä osa vaikuttavaa hoitoa
-
11. maaliskuuta 2022
Hygieniapassitesteihin osallistujille annettiin oikeita vastauksia - käännöstoimiston omistaja tuomittiin törkeästä petoksesta
-
8. maaliskuuta 2022
Uusi kemikaalien riskinarviointiin keskittyvä verkosto Eurooppaan
-
28. helmikuuta 2022
Broilerin fileesuikaleessa vierasesineriski
-
24. helmikuuta 2022
Pähkinäsekoituksissa hometoksiinia
-
24. helmikuuta 2022
Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä kasvoi edelleen vuonna 2021
-
17. helmikuuta 2022
Ravintolisässä hyväksymätöntä uuselintarviketta
-
15. helmikuuta 2022
Kasvispyöryköissä vierasesinevaara
-
15. helmikuuta 2022
Ravintolisässä hyväksymätöntä uuselintarviketta
-
15. helmikuuta 2022
Rainbow basmatiriisissä hometoksiinia
-
1. helmikuuta 2022
Hygieniapassilla turvallista ruokaa jo 20 vuotta
-
12. tammikuuta 2022
Ruokavirasto ja Tukes testauttivat pikkulasten muovisia juomapulloja – yksi juomapullo kymmenestä testatusta todettiin vaaralliseksi
-
5. tammikuuta 2022
Syö punajuurta vain kunnolla kypsennettynä
-
4. tammikuuta 2022
Norovirus yleisin ruokamyrkytyksen aiheuttaja Suomessa
-
9. joulukuuta 2021
Blogi: Mitä ruokaa te siellä Ruokavirastossa oikein teette?
-
26. marraskuuta 2021
Yrtit ja mausteet väärennösepäilyjen kohteena
-
19. lokakuuta 2021
Uusia bambua sisältäviä muovituotteita vedetty pois myynnistä
-
14. syyskuuta 2021
Hyvinvointia ja opiskelukykyä ruokailusta – korkeakouluopiskelijoiden ruokailusuositus
-
9. syyskuuta 2021
Käytä avointa tietoa ruokamyrkytysepidemioista Suomessa
-
27. elokuuta 2021
Bambua sisältävien muovituotteiden tehovalvonta käynnistyy – tavoitteena poistaa turvallisuusmääräysten vastaiset tuotteet markkinoilta
-
16. elokuuta 2021
Karhunlihaa kuluttajille
-
13. elokuuta 2021
Koronavirus ei tartu elintarvikkeista
-
12. elokuuta 2021
Ravitsemussitoumus-toimintamallia arvioidaan – vastaa kyselyyn ja vaikuta!
-
11. elokuuta 2021
Valvo paperipillin käyttöä pikkulasten ruokailussa
-
26. heinäkuuta 2021
Rapukausi jatkuu
-
14. heinäkuuta 2021
Rapukausi alkaa heinäkuussa
-
7. heinäkuuta 2021
Paista jauhelihapihvit läpikypsiksi
-
23. kesäkuuta 2021
Elintarviketurvallisuus Suomessa hyvällä tasolla
-
16. kesäkuuta 2021
Mansikan alkuperämaa pitää aina merkitä
-
20. toukokuuta 2021
Kuumenna kunnolla ulkomaiset pakastemarjat
-
12. toukokuuta 2021
VRN:n blogi: Pohjoismaiset ravitsemussuositukset uudistuvat
-
7. toukokuuta 2021
Titaanidioksidin käyttö elintarvikelisäaineena tullaan kieltämään
-
26. huhtikuuta 2021
Blogi: Hyvät hygieniat ja muita toiveita
-
23. huhtikuuta 2021
Käsittele korvasienet oikein
-
21. huhtikuuta 2021
Uusi elintarvikelaki sujuvoittaa elintarvikevalvontaa
-
8. huhtikuuta 2021
Gluteenittomien elintarvikkeiden ravintosisältö lähes sama kuin tavallisten tuotteiden – muille kuin keliaakikoille niistä ei ole erityistä hyötyä
-
4. maaliskuuta 2021
Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä jatkoi kasvuaan vuonna 2020
-
2. maaliskuuta 2021
Kahvin suodatinpaperia on turvallista käyttää
-
5. helmikuuta 2021
Eurooppalainen verkkoalusta tasoittaa tietä elintarviketurvallisuuden yhteistyölle
-
3. helmikuuta 2021
VRN ja THL: Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio on koronataudin ehkäisyssä oleellisempaa kuin yksittäiset ravintolisät
-
12. tammikuuta 2021
Hyväksymättömiä kasvikuituja sisältävien muovisten astioiden ja keittiötarvikkeiden takaisinvedot
-
3. joulukuuta 2020
Elintarvikeketjun toiminta Suomessa korkealla tasolla vuonna 2019
-
25. marraskuuta 2020
Bambukuitua tai muita hyväksymättömiä kasvikuituja sisältävien muovisten elintarvikekontaktimateriaalien maahantuonti ja myynti ei ole sallittua
-
14. lokakuuta 2020
Suomalaisten lasten altistuminen PAH-yhdisteille ruoan kautta ei aiheuta terveysriskiä
-
23. syyskuuta 2020
Luonnonvaraisen riistan lihan käsittely ja lihan toimittaminen myyntiin päivitetty
-
17. syyskuuta 2020
Älä pakasta sulaneita elintarvikkeita uudelleen
-
2. syyskuuta 2020
Herkutellaan metsäsienillä
-
25. elokuuta 2020
Elintarvikkeen markkinoiminen krapulaan ei ole sallittua
-
13. elokuuta 2020
Elintarviketurvallisuus Suomessa hyvällä tasolla
-
17. kesäkuuta 2020
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan kannanotto: Koronaviruskesä ja ruokailu
-
10. kesäkuuta 2020
Sinisistä Dipper-patukoista ei löytynyt määräystenvastaisia ainesosia
-
27. toukokuuta 2020
Ruokavirasto selvittää Dipper-patukoista tehtyjä ilmoituksia
-
27. huhtikuuta 2020
Ruokatottumukset vaikuttavat raskasmetallien saantiin
-
1. huhtikuuta 2020
Elintarviketurvallisuudesta huolehdittava ruoan noutomyynnissä ja kuljetuksessa
-
31. maaliskuuta 2020
Elintarvikkeiden markkinoiminen koronaviruksen ehkäisyyn tai hoitoon tulee lopettaa välittömästi
-
31. maaliskuuta 2020
Uusi ruokasuositus ikääntyneille: Toimintakykyä on edistettävä ja vajaaravitsemusta ehkäistävä ajoissa
-
25. maaliskuuta 2020
Ikääntyneiden uusi ruokasuositus - julkistaminen videolähetyksenä
-
24. maaliskuuta 2020
Ruokavirasto myöntää helpotuksia elintarvikkeiden pakkausmerkintöihin
-
19. maaliskuuta 2020
Koronavirustilanteen vaikutukset Ruokaviraston tehtäviin
-
5. maaliskuuta 2020
Tarttuuko COVID-19 koronavirus elintarvikkeiden tai eläinten välityksellä?
-
3. maaliskuuta 2020
Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä kasvoi vuonna 2019
-
31. tammikuuta 2020
Nykytiedon mukaan Wuhanin koronavirus ei tartu elintarvikkeiden välityksellä – muista silti käsitellä ruokaa hygieenisesti
- Etusivu
- Elintarvikkeet
- Ohjeita kuluttajille
- Kaikki uutiset kuluttajille