Kasvinterveysvastaavan verkkokoulutus

Kasvinterveysvastaavan verkkokoulutuksen ja tentin suorittavat kasvipasseja myöntävien yritysten kasvinterveysvastaavat. Koulutus sisältää tarvittavat tiedot kasvintuhoojien omavalvonnasta, kasvipassin käytöstä ja kasvien jäljitettävyydestä. Koulutuksen käymällä yritys osoittaa, että sillä on tarvittava osaaminen kasvintuhoojien omavalvontaan asetuksen (EU) 2019/827 mukaisesti.

Koulutus sisältää monille puutarha-alalla työskenteleville hyödyllistä tietoa säädellyistä kasvintuhoojista ja kasvinterveyden valvonnasta. Koulutuksen voivat suorittaa maksutta kaikki kiinnostuneet. Jos sinun ei tarvitse suorittaa tenttiä, pääset katsomaan koulutuksen sisällön tästä linkistä. Voit katsoa myös pdf-kuvakaappaukset

Koulutus suoritetaan Ruokaviraston verkkokoulutusalustalla. Toimi seuraavasti: 

  1. Palveluun pääset tästä linkistä (älä käytä Internet Explorer -selainta): https://avoinkoulutus.ruokavirasto.fi/
  2. Rekisteröidy palveluun. Laita käyttäjätunnukseksi esimerkiksi oma sähköpostiosoite ja keksi salasana.
  3. Otsikon Kasvit, metsä ja puu alta löytyy Kasvinterveysvastaavan verkkokoulutus (kielet suomi ja ruotsi).
  4. Kirjaa itsesi sisään koulutukseen täyttämällä vaaditut tiedot.
  5. Harmaalta pohjalta voit lukea lisää ohjeita.
  6. Kohdasta Koulutusmateriaali pääset avaamaan itse koulutuksen (klikkaa palloa Aloita tästä).
  7. Voit valita, minkä toimialan materiaalit katsot (kasvihuone/taimitarha/puutarhakasvien kauppa/metsänviljelyaineisto).
  8. Tenttiin pääset selaamalla sivua alaspäin ja avaamalla oman toimialasi tentin. Tentin suorittamiskertoja ei ole rajoitettu, mutta 80 % pisteistä vaaditaan läpäisyyn.
  9. Tentin suoritettuasi saat automaattisesti sähköpostiisi todistuksen. Säilytä todistus omavalvonnan tarkastusta varten. Voit myös itse tulostaa tai tallentaa todistuksen koulutuspalvelusta.
  10. Anna lopuksi palautetta koulutuksesta!

Yhteydenotot

Sivu on viimeksi päivitetty 24.2.2023