Eläintautitutkimusten sähköinen lähete käytettävissä 3.6.2024 alkaen

3. kesäkuuta 2024

Ruokaviraston Eläinterveystutkimuksen laboratoriopalveluissa otetaan käyttöön sähköinen lähete 3.6.2024 alkaen. Jatkossa eläintautitutkimuksen tilauksen voi tehdä myös käyttämällä sähköistä lähetettä.

Sähköinen lähete toimii Ruokaviraston Touko-asiointipalvelussa. Henkilöasiakkaat kirjautuvat palveluun Suomi.fi -tunnistautumisen kautta (pankkitunnukset tai mobiilivarmenne). Yritysasiakkaat voivat kirjautua palveluun Suomi.fi -valtuutuksen jälkeen. Jos sinulla on yrityksesi asiointi- ja nimenkirjoitusoikeus kaupparekisterissä tai YTJ:ssä, voit asioida suoraan Touko-asiointipalvelussa yrityksesi nimissä ilman erillisiä valtuutuksia. Henkilöasiakkaat voivat myös valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestaan.

Sähköinen lähete täytetään Touko-asiointipalvelussa ja lähetteellä pyydetään valitsemaan tilattavat tutkimukset sekä mm. täyttämään tilaajan ja näytteen tiedot. Lopuksi lähetteelle muodostuu seurantakoodi, joka liitetään näytelähetyksen mukaan. Tutkimusvastaus voidaan toimittaa Touko-asiointipalveluun tai tilaajalle sähköpostilla tai kirjepostina. Touko-asiointipalvelussa näkyvät myös kaikki aikaisemmat tutkimukset, jotka on tilattu käyttämällä sähköistä lähetettä.

Ruokaviraston pdf-pohjaiset tutkimuslähetteet ovat myös edelleen käytettävissä. Provet-eläinlääkäriohjelmiston kautta toiminut tutkimuslähete poistuu käytöstä 30.6.2024 vähäisen kysynnän vuoksi.

Ohjeita sähköisen lähetteen käytöstä löydät Ruokaviraston verkkosivuilta: https://www.ruokavirasto.fi/laboratoriopalvelut/elaintautitutkimukset/sahkoinen-lahete/

Sähköisen lähetteen käyttöön liittyvät kysymykset voi lähettää osoitteeseen: asiointi.laboratorio@ruokavirasto.fi