Uutisia

Uutisarkisto >>

  • 25. maaliskuuta 2020

    Blogi: On väliä, millaisen idun siemen tuottaa

    Poikkeuksellisina aikoina huoltovarmuuden tärkeys korostuu. Laadukas kylvösiemen on yksi onnistuneen sadon ensimmäisistä edellytyksistä. Näin kylvöjen lähestyessä on viimeinen mahdollisuus tarkistaa…

    Blogi: On väliä, millaisen idun siemen tuottaa
  • 24. maaliskuuta 2020

    Blogi: Kasvinterveyden ylläpito vaatii pätevää laboratoriotoimintaa

    Suomessa kasvinterveyden kansallisena vertailulaboratoriona toimii Ruokaviraston kasvianalytiikan yksikkö. Yksittäisen laboratorioanalyysin kohdalla pätevyys tarkoittaa sitä, että analyysi toimii aina yhtä tarkasti ja herkästi, riippumatta esimerkiksi analyysin suorittajasta.

    Blogi: Kasvinterveyden ylläpito vaatii pätevää laboratoriotoimintaa
  • 19. maaliskuuta 2020

    Salmonellaa taas pikkulinnuissa – muista huolehtia ruokintapaikan siisteydestä

    Salmonella voi tarttua myös ihmiseen ja lemmikkieläimiin. Kun ruokintapaikka ja ruokintalaite pidetään siisteinä, ehkäisee se salmonellan ja muiden tartuntatautien leviämistä. Salmonellabakteerit…

    Salmonellaa taas pikkulinnuissa – muista huolehtia ruokintapaikan siisteydestä
  • 19. maaliskuuta 2020

    Koronavirustilanteen vaikutukset Ruokaviraston tehtäviin

    Olemme koonneet verkkosivustollemme ruokavirasto.fi/korona tehtäväkenttämme liittyvää tietoa koronaviruksesta ja sen aiheuttamien toimenpiteiden vaikutuksista. Sivustolta saat tietoa liittyen elintarvikkeiden käsittelyyn, elintarvikeyrityksessä toimimiseen, eläinten terveyteen ja tukiin.

    Koronavirustilanteen vaikutukset Ruokaviraston tehtäviin
  • 24. helmikuuta 2020

    Ruokavirasto ja SYKE tiivistävät laboratorioyhteistyötään

    Ruokavirasto ja Suomen ympäristökeskus SYKE tiivistävät laboratorioyhteistyötään: SYKEn laboratoriokeskus on muuttanut sille rakennettuihin laboratoriotiloihin Ruokaviraston toimitaloon Helsingin…

    Ruokavirasto ja SYKE tiivistävät laboratorioyhteistyötään
  • 17. helmikuuta 2020

    Suomalaisesta kasvihuonevihannestuotannosta kartoitetaan virustilanne

    Ruokaviraston kasvianalytiikan laboratoriossa käynnistyy maaliskuussa 2020 kaksivuotinen tutkimushanke, jossa kartoitetaan virusten esiintymistä sekä kasvihuonevihannestuotannossa että mahdollisissa…

    Suomalaisesta kasvihuonevihannestuotannosta kartoitetaan virustilanne
  • 27. tammikuuta 2020

    Tynkäkorvia ja kuoliosorkkia – torajyvämyrkytys hirvieläimissä

    Metsästäjät Etelä-Suomessa havaitsevat silloin tällöin järkyttävällä tavalla vammautuneita hirvieläinten vasoja tai ylivuotisia yksilöitä. Yksi tai useampi sorkka on kuolioitunut ruskeaksi ja…

    Tynkäkorvia ja kuoliosorkkia – torajyvämyrkytys hirvieläimissä