Uutisia

  • 19. joulukuuta 2019

    Ruokavirasto julkaisee verkkosivuillaan tutkimustulokset hirvieläinten näivetystaudin seurannasta

    Ruokavirasto julkaisee verkkosivuillaan kaikille avointa tutkimustietoa luonnonvaraisten eläinten tautiseurannasta Suomessa. Viimeisimpänä avoimen tiedon palveluun on lisätty tietoa hirvieläinten…

    Ruokavirasto julkaisee verkkosivuillaan tutkimustulokset hirvieläinten näivetystaudin seurannasta
  • 10. joulukuuta 2019

    Vuotuiset Eläinlääkäripäivät saattavat yhteen alan ammattilaiset

    Vuoden 2019 Eläinlääkäripäivien yleisteemana on yhteinen terveys. Se tarkoittaa ihmisen, eläinten ja ympäristön laajaa, toisiinsa kietoutunutta kokonaisuutta. Eläinten ja ihmisten terveys liittyvät…

    Vuotuiset Eläinlääkäripäivät saattavat yhteen alan ammattilaiset
  • 5. joulukuuta 2019

    Ulkomaiset kasvikset voivat levittää uusia kasvien virustauteja kasvihuoneviljelmille

    Ulkomaiset kasvikset voivat levittää uusia kasvien virustauteja kasvihuoneviljelmille
  • 4. joulukuuta 2019

    Perunasyövän aiheuttamat ongelmat lisääntyvät Euroopassa

    Euroopassa perunasyöpä aiheuttaa enenevässä määrin ongelmia. Uusia tartuntoja on puhjennut esimerkiksi Bulgariassa, Kreikassa, Tanskassa, Ruotsissa ja Georgiassa. Löydökset edustavat usein…

    Perunasyövän aiheuttamat ongelmat lisääntyvät Euroopassa
  • 21. marraskuuta 2019

    Työturvallisuusohje kryptosporidioosin hallintaan valmis, riskitekijöiden tutkimus jatkuu

    Keväällä 2019 käynnistyneessä KRYPTO-hankkeessa selvitetään kryptosporidioosin lisääntymisen syitä sekä ihmisillä että vasikoilla. Hankkeen toteuttavat yhteistyössä Ruokavirasto, Terveyden ja…

    Työturvallisuusohje kryptosporidioosin hallintaan valmis, riskitekijöiden tutkimus jatkuu
  • 21. marraskuuta 2019

    Ruokaviraston kalatautitutkimus tukee Suomen koko kalataloutta

    Terve kuin kala vedessä -sanalasku ei välttämättä pidä paikkaansa, sillä kalat ja muut vedenelävät voivat sairastaa siinä missä muutkin eläimet. Kolmessa Ruokaviraston laboratoriossa, Helsingissä,…

    Ruokaviraston kalatautitutkimus tukee Suomen koko kalataloutta
  • 21. marraskuuta 2019

    Satokauden 2019 vilja on laadultaan hyvää

    Satokauden 2019 vilja on laadultaan hyvää. Hehtopainot ovat korkeita ja pieniä jyviä vähän kaikilla viljalajeilla. DON hometoksiinipitoisuudet ovat alhaisia kauralla ja kevätvehnällä. Lue lisää vuoden…

    Satokauden 2019 vilja on laadultaan hyvää
  • 19. marraskuuta 2019

    Kasvukausi 2019 näyttäisi olleen siemenen itävyydelle hyvä

    Kasvukausi 2019 näyttää tuottaneen hyvin itävää kylvösiementä meneillään olevan tarkastuskauden marraskuun puoliväliin mennessä analysoitujen näytteiden perusteella. Sertifiointia varten…

    Kasvukausi 2019 näyttäisi olleen siemenen itävyydelle hyvä
  • 4. marraskuuta 2019

    Siilit tavallisimpia salmonellan kantajia luonnossa

    Salmonellabakteerin aiheuttamat sairaudet ovat melko tavallisia Ruokavirastoon tutkittavaksi saaduilla siileillä. Kesän 2019 aikana tutkituissa siileissä salmonellaa esiintyi tavallista runsaammin.…

    Siilit tavallisimpia salmonellan kantajia luonnossa
  • 31. lokakuuta 2019

    Elintarvikkeiden virustutkimukset yleistyvät

    Ruokamyrkytystapauksissa taudinaiheuttajia levittäneet välittäjäelintarvikkeet pystytään jäljittämään entistä tarkemmin uusimmilla, taudinaiheuttajien geneettisiä ominaisuuksia analysoivilla…

    Elintarvikkeiden virustutkimukset yleistyvät