Laboratoriopalvelut

Uutisia

Uutisarkisto >>

  • 21. heinäkuuta 2022

    Mursun ruumiinavaus suoritettu ja jatkotutkimukset aloitettu

    Ruokavirastoon tutkittavaksi toimitettu mursu oli ruumiinavauksen perusteella huomattavan alipainoinen ja vakavasti nälkiintynyt aikuinen naaras.

    Mursun ruumiinavaus suoritettu ja jatkotutkimukset aloitettu
  • 20. heinäkuuta 2022

    Haminan mursu tutkittavana Ruokavirastossa

    Haminassa ja sittemmin Kotkassa rantautunut, Korkeasaareen kuljetettaessa menehtynyt mursu on toimitettu Ruokaviraston Helsingin toimipaikkaan tutkittavaksi. Mursulle suoritetaan ruumiinavaus…

    Haminan mursu tutkittavana Ruokavirastossa
  • 13. heinäkuuta 2022

    Uusia ASF-tapauksia tuotantosioissa Latviassa ja Liettuassa

    Latviassa on todettu heinäkuun alussa kaksi uutta afrikkalaisen sikaruton tartuntaa tuotantosioissa Kuldigan maakunnassa maan länsiosassa. Tartunnat on varmistanut Latvian viranomainen 8. ja 11.…

    Uusia ASF-tapauksia tuotantosioissa Latviassa ja Liettuassa
  • 12. heinäkuuta 2022

    Kevätvehnällä parhain itämislaatu kesällä 2021

    Kylvösiementen keskimääräiset itävyystulokset Ruokaviraston siemenlaboratoriosta tarkastuskaudelta 2021–2022 ovat valmistuneet. Kesä 2021 tuotti tavanomaisesti itävää satoa. Sertifiointia varten…

    Kevätvehnällä parhain itämislaatu kesällä 2021
  • 5. heinäkuuta 2022

    Uusia ASF-tapauksia tuotantosikaloissa Saksassa

    Saksassa on todettu 2. heinäkuuta kaksi uutta afrikkalaisen sikaruton tartuntaa. Saksan referenssilaboratorio Friedich-Loeffler-Institut (FLI) on vahvistanut molemmat tartunnat. Ensimmäinen todettiin…

    Uusia ASF-tapauksia tuotantosikaloissa Saksassa
  • 10. kesäkuuta 2022

    Blogi: Herneen siemenen optimaalinen kosteus parasta itävyyden säilymiselle

    Siemenlaboratorio ja siemenyksikkö toteuttivat kesän ja syksyn 2021 aikana lyhyen kehittämishankkeen, jossa seurattiin herneen siemenerien itävyyksiä ja kosteuksia. Tässä kirjoituksessa tuomme…

    Blogi: Herneen siemenen optimaalinen kosteus parasta itävyyden säilymiselle
  • 8. kesäkuuta 2022

    Vihannesten siementen kuluttajapakkauksissa pääosin hyvä itävyys

    Vihannesten siementen pikkupakkausten eli ns. kuluttajapakkausten siementen itävyyttä tutkittiin toisena vuonna peräkkäin. Kuluttajapakkausten siemenet itivät hyvin ja osa jopa erinomaisesti…

    Vihannesten siementen kuluttajapakkauksissa pääosin hyvä itävyys
  • 6. kesäkuuta 2022

    Tornionjoen lohien terveydentilan tutkimuksia jatketaan kesällä 2022

    Tornionjoen lohien terveydentilaa tutkitaan kesällä 2022 Ruokaviraston, Ruotsin valtion eläinlääkintälaitoksen (Statens Veterinärmedicinska Anstalt SVA) ja Luonnonvarakeskuksen (Luke) yhteistyönä.…

    Tornionjoen lohien terveydentilan tutkimuksia jatketaan kesällä 2022
  • 12. toukokuuta 2022

    Blogi: Mihin me viljan käytämme?

    Vuoden 2021 viljasato oli neljänneksen keskimääräistä pienempi. Mihin viime vuoden viljasato riittää määrältään ja laadultaan?

    Blogi: Mihin me viljan käytämme?
  • 11. toukokuuta 2022

    Herneen optimaalinen kosteus varmistaa kylvösiemenen paremman käsittelykestävyyden ja itävyyden

    Herneen sopiva kosteus varmisti kylvösiemenen käsittelykestävyyttä ja hyvää itävyyttä. Herneen itävyyden ja kosteuden muutoksia seurattiin palkonäytteistä aina siemensertifiointia varten otettuihin…

    Herneen optimaalinen kosteus varmistaa kylvösiemenen paremman käsittelykestävyyden ja itävyyden