Stabiili-isotooppitutkimus selvittää muinaiset ruokatottumukset

3. kesäkuuta 2019

Pohjois-Suomessa keskiajalla ja varhaisella uudella ajalla (1400 - 1700 -luvulla) eläneet maanviljelijät harjoittivat sekataloutta. He hyödynsivät ympäristöään erittäin monipuolisesti sekä omassa taloudessaan että kotieläintensä ruokinnassa. Valmistuneessa Oulun yliopiston tutkimuksessa käytettiin stabiili-isotooppi menetelmiä, joita on hyödynnetty myös Eviran, Nykyisen Ruokaviraston, mansikan  alkuperätutkimuksissa.

Oulun yliopiston tutkimuksessa selvitettiin arkeologisesta eläinluuaineistosta pohjoisen maanviljelyn varhaisvaiheita.

Lue Eviran tiedote 4.6.2018  Mansikan maantieteellinen alkuperä aina selvitettävissä  

Lisätietoja
ruokatottumustutkimus, isotooppitutkimukset:
tutkija, FT Maria Lahtinen-Kaislaniemi, maria.lahtinen-kaislaniemi@ruokavirasto.fi
mansikan alkuperän selvittäminen, isotooppitutkimukset:
yksikönjohtaja, FT Annikki Welling
040 481 2270