Vuotuiset Eläinlääkäripäivät saattavat yhteen alan ammattilaiset

10. joulukuuta 2019

Vuoden 2019 Eläinlääkäripäivien yleisteemana on yhteinen terveys. Se tarkoittaa ihmisen, eläinten ja ympäristön laajaa, toisiinsa kietoutunutta kokonaisuutta. Eläinten ja ihmisten terveys liittyvät toisiinsa.

Teema on tärkeä, sillä se koskettaa jokaista. Eläinlääkärit työskentelevät asian puolesta  joka päivä omassa työssään, niin pien- kuin tuotantoeläinten parissa.

Ruokavirastossa työskentelee monta eläinlääkäriä sekä tutkimuksessa että valvonnassa.

”Eläinlääkäripäivät ovat todellakin tärkeä tapahtuma meille eläinlääkäreille. Tapaamme kollegoja ja vaihdamme kokemuksia työstämme, saamme tietoa alan uusimmasta kehityksestä liittyen eläinten terveyteen ja hyvinvointiin. Tärkeitä ovat myös erilaiset luennot. Niiden avulla saamme arkityöhön neuvoja ja kokemuksia. Myös tieteelliseen tutkimukseen liittyvät luennot ovat tärkeitä, sillä perus- ja soveltavatutkimus ovat perusta työn kehittymiselle”, sanoo eläintautibakteriologian ja patologian yksikönjohtaja, professori Sinikka Pelkonen Ruokavirastosta.

Eläinlääkäriammatti on hyvin realistinen

Eläinlääkärit toimivat yhteiskunnassa monella alueella. Ammattiin ei kuulu ainoastaan eläinten terveyden- ja sairaudenhoito tai tuohon läheisesti liittyvä eläinsuojelu. Myös elintarvikevalvontaan- ja hygieniaan sekä ihmisen elinympäristön terveellisyyteen liittyvät  asiat ovat keskeisesti työtehtävissä. Eläinlääkäreitä toimii myös monenlaisissa elintarvike- ja lääketeollisuuden tehtävissä.

Eläinlääkäripäivät on maan suurin vuosittainen alan täydennyskoulutustapahtuma.
Tapahtuma pidetään 11. - 13. joulukuuta 2019 Helsingin Messukeskuksessa ja sen järjestää Suomen Eläinlääkäriliitto apunaan omistamansa Fennovet Oy, koulutus- ja konsultointiyritys.