Mikroskooppiset analyysit

Rehujen mikroskooppisia analyysejä ovat

  • Lihaluujauhon ja kalajauhon toteaminen mikroskooppisin menetelmin sekä siipikarjan, sian ja märehtijän lihaluujauhon tunnistaminen reaaliaikaisella PCR-menetelmällä.
  • Haitallisten aineiden (myrkyllisten kasvien siemenet ja sienipahkat) toteaminen.
  • Hukkakauran toteaminen.
  • Rehuaineen roskapitoisuuden määritys. 
  • Tuholaisten toteaminen.

Ruokavirasto on kansallinen vertailulaboratorio rehuissa kiellettyjen eläinperäisten ainesosien toteamista ja määrittämistä varten.

Lisätietoja

Maria Aarnio, erikoistutkija

Mikrobiologian yksikkö

  • Mikrobiologian vertailulaboratorion kontaktipiste
  • Eläinperäiset proteiinit rehuissa
Sivu on viimeksi päivitetty 10.11.2023