Mikroskooppiset analyysit

Rehujen mikroskooppisia analyysejä ovat

  • Lihaluujauhon ja kalajauhon toteaminen mikroskooppisin menetelmin sekä siipikarjan, sian ja märehtijän lihaluujauhon tunnistaminen reaaliaikaisella PCR-menetelmällä.
  • Haitallisten aineiden (myrkyllisten kasvien siemenet ja sienipahkat) toteaminen.
  • Hukkakauran toteaminen.
  • Rehuaineen roskapitoisuuden määritys. 
  • Tuholaisten toteaminen.

Ruokavirasto on kansallinen vertailulaboratorio rehuissa kiellettyjen eläinperäisten ainesosien toteamista ja määrittämistä varten.

Lisätietoja

  • Maria Aarnio, (mikroskopointi), tutkija, puhelin 040 489 3456
  • Maria Simola, (PCR-tutkimukset), erikoistutkija, puhelin 040 178 6623
  • Satu Hakola, erikoistutkija, puhelin 040 524 1974