Palautelomake: Auta kehittämään satelliittiseurantaa

Täytä alla oleva lomake, jos satelliittiseurannan havainto ei vastaa pellolla toteutettuja toimia. Tietoja käytetään satelliittiseurannan analyysien kehittämiseen.

Huomioi, että emme vastaa tällä lomakkeella saapuneisiin kysymyksiin. Et voi tehdä tällä lomakkeella muutoksia peltotukien hakemukseen. Vastaa saamaasi Vipu-mobiilin selvityspyyntöön, vaikka palautat tämän lomakkeen. Jos sinulla on kysyttävää satelliittiseurannasta tai selvityspyynnöistä, ota yhteyttä oman kuntasi maaseutuelinkeinoviranomaiseen.

Palautelomake: Auta kehittämään satelliittiseurantaa

Satelliittiseurannan selvityspyynnöt perustuvat tekoälyn tekemiin analyyseihin. Ruokavirasto kehittää satelliittiseurannan analyysejä esimerkiksi vertaamalla tuloksia maastossa tehtyihin havaintoihin. Maastohavaintoja tehdään pääosin ELY-keskuksissa, mutta myös viljelijät voivat auttaa parantamaan analyysitulosten tarkkuutta ja vähentämään turhia selvityspyyntöjä. 

Satelliittiseuranta ei ole reaaliaikaista vaan kulkee pari viikkoa jäljessä. Esimerkiksi viikko sitten niitetty lohko ei välttämättä näy vielä kuvissa. Selvityspyyntö saattaa poistua Vipu-mobiilista, kun tuoreempien satelliittikuvien analyysit päivittyvät tai selvityspyyntöjen tarkkuutta säädetään. Kuva kannattaa kuitenkin ottaa, sillä esimerkiksi pilvisyys voi vaikuttaa siihen, etteivät tehdyt toimet eivät näy uudemmissakaan kuvissa.

Sivu on viimeksi päivitetty 29.11.2023