
Instruktioner för konsumenter
Nyheter
25. september 2023
Bakterieobservation i ostdipp
Paulig har meddelat om en återkallelse som riktar sig till två Santa Maria -ostdipp / -sås. Återkallelsen grundar sig på en bakterieobservation som bekräftats i ett enskilt produktionsparti av…
Bakterieobservation i ostdipp18. september 2023
Ingen orsak har hittats till den omfattande matförgiftningsepidemin – utredningsarbetet fortsätter
Matproven från matförgiftningsepidemin bland skolelever i S:t Michel den 16.8.2023 har undersökts vid Livsmedelsverket. I undersökningarna har man inte hittat vanliga matförgiftningsbakterier eller…
Ingen orsak har hittats till den omfattande matförgiftningsepidemin – utredningsarbetet fortsätter1. augusti 2023
Fel på havredrycksförpackning / allergenrisk
Fazer har den 29.7.2023 meddelat att de drar några partier Fazer Aito Havredryck Luomu 1l från försäljning på grund av ett fel i förpackningsmärkningen. I produktens svenska namn ovanför…
Fel på havredrycksförpackning / allergenrisk28. juli 2023
Risk för plastbitar i frysta bär
Arctic International Oy har meddelat en återkallelse av frysta bär. Bitar av plast har hittats bland frysta bär. Plastbitar kommer från plastlådor som används för att skörda jordgubbar. Frysta bär har…
Risk för plastbitar i frysta bär14. juli 2023
Felaktigt datum på kallrökt laxskivor
SOK har meddelat att de har återkallat ett parti Xtra kallrökt laxskivor (100 g). EAN-koden för produkten är 7340191103771. Ett litet antal produktförpackningar kan ha försetts med fel sista…
Felaktigt datum på kallrökt laxskivor7. juli 2023
Stora matförgiftningsepidemier kunde undvikas 2022
År 2022 registrerades 55 livsmedelsburna epidemier och 622 insjuknade personer i det nationella matförgiftningsregistret. Den vanligaste sjukdomsalstraren till epidemier var norovirus. Den största…
Stora matförgiftningsepidemier kunde undvikas 2022