-
27. september 2023
Anteckningar på finska och svenska saknas för puffat ris
-
25. september 2023
Bakterieobservation i ostdipp
-
18. september 2023
Ingen orsak har hittats till den omfattande matförgiftningsepidemin – utredningsarbetet fortsätter
-
1. augusti 2023
Fel på havredrycksförpackning / allergenrisk
-
28. juli 2023
Risk för plastbitar i frysta bär
-
14. juli 2023
Felaktigt datum på kallrökt laxskivor
-
7. juli 2023
Stora matförgiftningsepidemier kunde undvikas 2022
-
5. juli 2023
Livsmedelssäkerheten i Finland har hållits på en god nivå
-
22. juni 2023
Risk för främmande plastföremål i cupcakeslickepinne
-
20. juni 2023
Risk för metallbitar i grytingredienser
-
20. juni 2023
Risk för metallbitar i pastaprodukter
-
20. juni 2023
Risk för metallbitar i makaronilåda
-
20. juni 2023
Mindre kött, mer växtbaserat: Här kommer de Nordiskanäringsrekommendationerna 2023
-
16. juni 2023
Activia jordgubbsyoghurt –utan tillsatt socker
-
9. juni 2023
Risk för metall i färsk pasta med spenat
-
7. juni 2023
Metallrisk i djupfryst spenat
-
12. maj 2023
Risk för främmande föremål i frukostbröd
-
11. maj 2023
Risk för metall i godispåsar
-
2. maj 2023
Antalet återkallelser av livsmedel minskade år 2022
-
27. april 2023
Oivahymy har säkerställt livsmedelssäkerheten i 10 år
-
11. april 2023
Antipastosortiment med gammalt datum har funnits till salu
-
3. april 2023
Listeria har påträffats i kycklingpizza
-
29. mars 2023
Gluten i helt bovete
-
28. mars 2023
Mögeltoxiner i havrestänger för barn
-
23. mars 2023
Kvävningsrisk av gelégodis
-
21. mars 2023
Från vilken typ av livsmedel kan en norovirussmitta överföras?
-
20. mars 2023
Misstänker du att du har fått en matförgiftning? Har du observerat en avvikande lukt i hushållsvattnet?
-
7. mars 2023
Brister i bedömningen av sjukhuspatienters näringsstatus – förnyad rekommendation om nutritionsbehandling effektiverar vården
-
21. februari 2023
Kvalitetsavvikelse i proteinshakes; produkten kan fördärvas i förtid
-
21. februari 2023
Salmonella har konstaterats i salami
-
6. februari 2023
Risk för metall i fiskpinnar
-
19. januari 2023
Produkter som tillverkats av Amissa Oy efter den 19 december 2022 dras tillbaka från marknaden
-
11. januari 2023
Halterna av PFAS-föreningar i livsmedel börjar undersökas mer i Finland
-
27. december 2022
Livsmedelsverket kommer att förlänga lättnader i fråga om förpackningspåskrifter på livsmedel till den 30 april 2023
-
22. december 2022
Risk för metall i mandelkaka
-
22. december 2022
Två slag av pelmeni har konstaterats innehålla selleri som inte angetts i märkningarna (allergenfara)
-
21. december 2022
Kvalitetsavvikelse i mjölkbaserad tillskottsnäring för barn
-
15. december 2022
Pajform ger ifrån sig för stora mängder metaller
-
13. december 2022
God hygien garanterar att julmaten är säker
-
12. december 2022
Gluten i bovetemjöl som sålts som glutenfritt (uppdaterad 12.12.2022)
-
7. december 2022
Gluten i produkter som säljs som glutenfria
-
1. december 2022
Plastpåse får inte överföra skadliga ämnen till maten
-
1. december 2022
Gluten i bovetemjöl som sålts som glutenfritt
-
29. november 2022
Plastkärl som innehöll icke-godkänd bambufiber togs bort från marknaden i Finland
-
22. november 2022
Tullens mathundar avslöjade 80 kilo köttprodukter som stred mot bestämmelserna
-
21. november 2022
Gluten i majstortilla som sålts som glutenfri
-
18. november 2022
”Muu Jauhismuru” som angetts vara sojafri innehåller soja
-
17. november 2022
Förfalskning av ursprungslandet för färska bär utreddes genom intensifierad tillsyn
-
15. november 2022
Inga livsmedelsbedrägerier upptäcktes vid Tullens intensivövervakning av kryddor – partier avvisades på grund av kemikalierester och salmonella
-
14. november 2022
Eventuell risk för listeria i fiskfärsbiffar
-
10. november 2022
Godispåse saknar märkningar om hasselnöt och mandel
-
10. november 2022
Samarbete i nyckelposition vid avslöjande av livsmedelsbedrägerier
-
19. oktober 2022
Livsmedlens ursprung och pris är viktiga för finländarna
-
14. oktober 2022
Rostade och dragerade mandlar kan innehålla metall
-
6. oktober 2022
Fel datummärkning på förpackning med knackkorv
-
29. september 2022
Vete saknas i ingrediensförteckningen på matportionen Linsbiff
-
27. september 2022
Rester av 2-kloretanol i vaniljglass
-
22. september 2022
Kosttillskott innehåller matrin
-
20. september 2022
Eventuellt hållbarhetsproblem i havremellanmål
-
16. september 2022
Ny produkt i fallet ”getost kan innehålla metall”
-
16. september 2022
Bärsoppor och smoothies kan innehålla rester av glutenfri havre
-
13. september 2022
Kvalitetsavvikelse i näringspreparat avsett för personer med sväljningssvårigheter
-
13. september 2022
Getost kan innehålla metall
-
13. september 2022
Vegenuggets återkallas från handeln som försiktighetsåtgärd
-
7. september 2022
Mögel i havremellanmål produkt
-
5. september 2022
Vegansk passionsfruktsdessert kan innehålla nötter
-
5. september 2022
D-vitamintablett innehåller matrin
-
22. augusti 2022
Allergenmärkningar saknas på Müsli
-
18. augusti 2022
Vegetabilisk matlagningsprodukt förskäms före datummärkningen
-
9. augusti 2022
Kvalitetsavvikelse i modersmjölksersättning
-
9. augusti 2022
Listeria i bondbönprodukt
-
29. juli 2022
Förhöjda halter tropanalkaloider i ekologiska majschips
-
29. juli 2022
Återkallelsen utvidgas: förhöjda halter tropanalkaloider i ekologiska majschips
-
27. juli 2022
Gluten i bondbönabollar
-
22. juli 2022
Gluten i hummusbullar
-
13. juli 2022
Vaniljglass innehåller rester av etylenoxid
-
8. juli 2022
Salmonella i green powder
-
29. juni 2022
Märkning om jordgubbarnas ursprungsland måste alltid finnas
-
28. juni 2022
Icke godkänt nytt livsmedel som ingrediens i juice
-
28. juni 2022
Proteinbar kan innehålla plastbitar
-
21. juni 2022
Livsmedelssäkerheten i Finland utvecklas i gott samarbete
-
21. juni 2022
Köttprodukter dras tillbaka från marknaden
-
21. juni 2022
PAH-överskridning i två pepparprodukter
-
14. juni 2022
Grillkorv kan felaktigt innehålla ost
-
31. maj 2022
Ekologisk jordgubbssylt kan innehålla plastbitar
-
23. maj 2022
Salthalten i livsmedlen måste ytterligare minskas
-
19. maj 2022
Ingen stor förändring i antalet matförgiftningsepidemier år 2021
-
17. maj 2022
Livsmedelsverket och EFSA driver kampanj för konsumenter om livsmedelssäkerhet
-
6. maj 2022
Förbehandla stenmurklorna rätt
-
4. maj 2022
Tomatsoppa kan innehålla plastbitar
-
3. maj 2022
Allergenmärkningar saknas på Fresh Bowl-färdigmåltid
-
2. maj 2022
Färdigmåltiden HK Köttbullar och potatismos saknar allergenmärkning
-
19. april 2022
Rester av växtskyddsmedel i långkornigt ris
-
14. april 2022
Möjligt att ta reda på tillverkningslandet för säkra Kinderägg
-
11. april 2022
Atria Måltidssallad Kyckling Texmex i fel ask
-
11. april 2022
Återkallelsen av produkter av märket Kinder breddas
-
8. april 2022
Kinder-produkter återkallas
-
8. april 2022
Risk för listeria i groddsallad
-
1. april 2022
Icke godkänt nytt livsmedel i kosttillskott
-
29. mars 2022
Salmonella misstänks i strimlor av nöt
-
24. mars 2022
Livsmedelsverket beviljar lättnader i fråga om förpackningspåskrifter på livsmedel under kriget i Ukraina
-
22. mars 2022
Mikrobiologiskt fel i havredryck
-
21. mars 2022
Mögeltoxin i nötterna i mellanmålsstänger
-
18. mars 2022
Rester av växtskyddsmedel i fullkornsris
-
11. mars 2022
Korrekta svar gavs till deltagare i hygienpasstester - Översättningsbyråns ägare dömd för grovt bedrägeri
-
8. mars 2022
Ett nytt nätverk i Europa för riskbedömning av kemikalier
-
1. mars 2022
Risk för främmande föremål i strimlad kycklingfilé
-
25. februari 2022
Mögeltoxin i nötblandningar
-
24. februari 2022
Antalet återkallelser av livsmedel ökade ytterligare år 2021
-
17. februari 2022
Icke godkänt nytt livsmedel i kosttillskott
-
16. februari 2022
Risk för främmande föremål i grönsaksbullar
-
15. februari 2022
Mykotoxin i Rainbow basmatiris
-
15. februari 2022
Icke godkänt nytt livsmedel i kosttillskott
-
1. februari 2022
Trygg mat med hygienpass redan under 20 år
-
14. januari 2022
Livsmedelsverket och Tukes har testat dricksflaskor i plast för småbarn – en av tio testade dricksflaskor konstaterades farlig
-
5. januari 2022
Ät rödbeta bara ordentligt tillredd
-
9. december 2021
Blogg: Vad gör ni för mat där på Livsmedelsverket?
-
30. november 2021
Örter och kryddor som föremål för misstänkt förfalskning
-
20. oktober 2021
Nya plastprodukter innehållande bambu har återkallats
-
27. augusti 2021
Intensifierad övervakning av plastprodukter innehållande bambu påbörjas – målet är att de produkter som inte uppfyller säkerhetsföreskrifterna ska avlägsnas från marknaden
-
13. augusti 2021
Coronaviruset smittar inte via livsmedel
-
11. augusti 2021
Övervaka användningen av papperssugrör när småbarn äter
-
26. juli 2021
Kräftsäsongen fortsätter
-
14. juli 2021
Kräftsäsongen börjar i juli
-
7. juli 2021
Servera köttfärsbiffarna genomstekta
-
16. juni 2021
Märkning om jordgubbarnas ursprungsland måste alltid finnas
-
20. maj 2021
Hetta upp utländska frysta bär ordentligt
-
10. maj 2021
Användningen av titandioxid som livsmedelstillsats kommer att förbjudas
-
23. april 2021
Förbehandla stenmurklorna rätt
-
21. april 2021
Den nya livsmedelslagen gör livsmedelstillsynen smidigare
-
8. april 2021
Näringsinnehållet i glutenfria livsmedel nästan samma som i vanliga produkter – ingen särskild nytta för andra än glutenintoleranta
-
7. april 2021
Ansökan om att bli hygienpasstestare kan lämnas in i maj 2021
-
5. mars 2021
Det är tryggt att använda kaffefilter
-
5. mars 2021
Antalet återkallelser av livsmedel fortsatte öka under 2020
-
8. februari 2021
En europeisk plattform banar vägen för närmare samarbete kring livsmedelssäkerhet
-
3. februari 2021
Statens näringsdelegation och Institutet för hälsa och välfärd: En mångsidig och hälsosam kost är viktigare för att förebygga coronavirussjukdomen än enskilda kosttillskott
-
15. januari 2021
Återkallelser av kärl och köksartiklar av plast som innehåller icke godkända växtfibrer
-
3. december 2020
Livsmedelskedjans verksamhet höll hög nivå i Finland år 2019
-
25. november 2020
Det är inte tillåtet att importera eller saluhålla livsmedelskontaktmaterial av plast som innehåller bambufiber eller andra icke godkända växtfibrer
-
14. oktober 2020
Finländska barns exponering för PAH-föreningar via maten utgör ingen hälsorisk
-
2. september 2020
Njut av skogssvamparna
-
26. augusti 2020
Inte tillåtet att marknadsföra livsmedel för att lindra baksmälla
-
11. juni 2020
I blåa Dipperstänger påträffades inga ingredienser som strider mot bestämmelserna
-
27. april 2020
Matvanorna påverkar intaget av tungmetaller
-
1. april 2020
Nya kostrekommendationer för äldre – funktionsförmågan bör främjas och undernäring förebyggas i god tid
-
1. april 2020
Var mån om livsmedelssäkerheten i samband med försäljning av hämtmat och mattransporter
-
1. april 2020
Marknadsföring av livsmedel för att förebygga eller behandla coronavirussjukdom måste stoppas omedelbart
-
25. mars 2020
Livsmedelsverket beviljar lättnader i förpackningspåskrifterna för livsmedel
-
19. mars 2020
Hur coronavirussituationen inverkar på Livsmedelsverkets uppgifter
-
16. mars 2020
Smittar coronaviruset COVID-19 via livsmedel eller djur?
-
3. mars 2020
Antalet återkallelser av livsmedel ökade år 2019
-
31. januari 2020
Enligt dagens kunskap smittar Wuhan-coronaviruset inte via livsmedel – kom ändå ihåg att hantera maten hygieniskt
- Första sidan
- Livsmedel
- Instruktioner för konsumenter
- Alla nyheter för konsumenter