Valtion aluehallinto uudistuu vuodenvaihteessa 2025‒26. Eläinten terveyttä ja hyvinvointia sekä elintarvikkeita koskevat aluehallintovirastojen tehtävät siirtyvät 1.1.2026 alkaen Ruokavirastoon. Muutokseen liittyen sivustolla voi olla puutteita tammikuun ensipäivinä. Lisäksi maaseudun kehittämisen ja maa- ja elintarviketalouden tehtävät siirtyvät ELY-keskuksista elinvoimakeskuksiin, mikä aiheuttaa katkon maaseudun kehittämistukien asiointiin 1.‒7.1.2026.

Ruokaviraston tiedepäivä 28.11.2023

Vuoden 2023 tiedepäivän teemana oli Yhteinen terveys – yhteinen ruoka. Päivän aikana kuultiin Ruokaviraston ajankohtaisista tutkimuksista ja hankkeista, jotka käsittelevät ruoan turvallisuutta sekä kasvien ja eläinten terveyttä.

Tiedepäivä järjestettiin 28.11. klo 12—16 hybridinä (Mustialankatu 3, Helsinki + Teams). 

Tällä sivulla on linkkejä joihinkin tiedepäivän esityksistä. 

 

Päivän ohjelma:

12.00 Tilaisuuden avaus

  • Leena Räsänen, Ruokaviraston pääjohtaja

12.10–13.10 I Sessio: Ruokaturvaa ja turvallista ruokaa, puheenjohtaja tutkimusprofessori Maria Lahtinen-Kaislaniemi

  • Mitä väliä? Aluskasvillisuuden vaikutus viljan viruksiin, jaostopäällikkö Johanna Santala
  • Muutakin kuin makuasia: Medium-kypsennettyjen jauhelihapihvien ruokamyrkytysriskit, tutkija Petra Pasonen
  • Varo väärennöstä! Mansikan alkuperätutkimukset Suomessa, tutkija Simo Jokinen

 

5–10 min tauko

13.15–14.15 II Sessio: Yhteinen terveys ja yhteiset riskit, puheenjohtaja tutkimusprofessori Annamari Heikinheimo

  • Alustus, tutkimusjohtaja Liisa Maunuksela ja tutkimusprofessori Annamari Heikinheimo 
  • Paneelikeskustelu, keskustelijoina Ruska Rimhanen-Finne (THL), Jari Jalava (THL), Taina Aaltonen (MMM) sekä Ruokaviraston asiantuntijat

 

Kahvitauko - tilaisuus tutustua postereihin ja tavata tutkijoita

14.45–15.45 III Sessio: Terveet eläimet ja terveet ihmiset, puheenjohtaja tutkimusprofessori Antti Oksanen

 

Kiitos osallistumisestasi - tervetuloa mukaan ensi vuonna!

Sivu on viimeksi päivitetty 8.10.2024