Ruokaviraston tiedepäivä 28.11.2023

Vuoden 2023 tiedepäivän teemana oli Yhteinen terveys – yhteinen ruoka. Päivän aikana kuultiin Ruokaviraston ajankohtaisista tutkimuksista ja hankkeista, jotka käsittelevät ruoan turvallisuutta sekä kasvien ja eläinten terveyttä.

Tiedepäivä järjestettiin 28.11. klo 12—16 hybridinä (Mustialankatu 3, Helsinki + Teams). 

Tällä sivulla on linkkejä joihinkin tiedepäivän esityksistä. 

 

Päivän ohjelma:

12.00 Tilaisuuden avaus

  • Leena Räsänen, Ruokaviraston pääjohtaja

12.10–13.10 I Sessio: Ruokaturvaa ja turvallista ruokaa, puheenjohtaja tutkimusprofessori Maria Lahtinen-Kaislaniemi

  • Mitä väliä? Aluskasvillisuuden vaikutus viljan viruksiin, jaostopäällikkö Johanna Santala
  • Muutakin kuin makuasia: Medium-kypsennettyjen jauhelihapihvien ruokamyrkytysriskit, tutkija Petra Pasonen
  • Varo väärennöstä! Mansikan alkuperätutkimukset Suomessa, tutkija Simo Jokinen

 

5–10 min tauko

13.15–14.15 II Sessio: Yhteinen terveys ja yhteiset riskit, puheenjohtaja tutkimusprofessori Annamari Heikinheimo

  • Alustus, tutkimusjohtaja Liisa Maunuksela ja tutkimusprofessori Annamari Heikinheimo 
  • Paneelikeskustelu, keskustelijoina Ruska Rimhanen-Finne (THL), Jari Jalava (THL), Taina Aaltonen (MMM) sekä Ruokaviraston asiantuntijat

Kahvitauko - tilaisuus tutustua postereihin ja tavata tutkijoita

14.45–15.45 III Sessio: Terveet eläimet  terveet ihmiset, puheenjohtaja tutkimusprofessori Antti Oksanen

 

Kiitos osallistumisestasi - tervetuloa mukaan ensi vuonna!

Sivu on viimeksi päivitetty 15.12.2023