Ruokaviraston tutkimusneuvoston tehtävänä on edistää ja tukea viraston toimialaan kuuluvaa tieteellistä tutkimusta, tukea tieteellisen työn strategista johtamista ja tutkimusyhteistyötä. Neuvoston toimikausi on 1.1.2021 - 31.12.2022, ja se kokoontuu pääsääntöisesti kerran vuodessa.
Neuvostoon on kutsuttu seuraavat jäsenet, jotka ovat antaneet suostumuksensa:
Puheenjohtaja:
- Johanna Björkroth, professori, Helsingin yliopisto, eläinlääketieteellinen tiedekunta
Varapuheenjohtaja:
- Antti Sukura, professori, dekaani, Helsingin yliopisto, eläinlääketieteellinen tiedekunta
Jäsenet:
- Antti Asikainen, professori, tutkimusylijohtaja, Luonnonvarakeskus / Nina Peuhkuri, johtava tutkimuspäällikkö, Luonnonvarakeskus
- Kurt Fagerstedt, professori, Helsingin yliopisto, bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta
- Marina Heinonen, professori, Helsingin yIiopisto, elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto
- Minna Kaljonen, tutkimusprofessori, Suomen ympäristökeskus
- Katri Levonen, eläinlääkintäylitarkastaja, maa- ja metsätalousministeriö, ruokaosasto
- Janne Nieminen, ylijohtaja, professori, Ruokavirasto
- Antti-Jussi Oikarinen, pääjohtaja, Ruokavirasto
- Olli Peltoniemi, professori, Helsingin yliopisto, eläinlääketieteellinen tiedekunta
- Mikko Peltonen, tutkimusjohtaja, maa- ja metsätalousministeriö / Suvi Ryynänen, neuvotteleva virkamies, maa- ja metsätalousministeriö
- Suvi Virtanen, tutkimusprofessori, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Neuvoston sihteerinä toimii Ruokaviraston tutkimusjohtaja Liisa Maunuksela. Neuvostoa voidaan täydentää lisäpäätöksellä.