Ruokaviraston tutkimusneuvosto

Ruokaviraston tutkimusneuvoston tehtävänä on edistää ja tukea viraston toimialaan kuuluvaa tieteellistä tutkimusta, tukea tieteellisen työn strategista johtamista ja tutkimusyhteistyötä. Neuvoston toimikausi on 1.1.2021 - 31.12.2022, ja se kokoontuu pääsääntöisesti kerran vuodessa.

Neuvostoon on kutsuttu seuraavat jäsenet, jotka ovat antaneet suostumuksensa:

Puheenjohtaja:

  • Johanna Björkroth, professori, Helsingin yliopisto, eläinlääketieteellinen tiedekunta

Varapuheenjohtaja:

  • Antti Sukura, professori, dekaani, Helsingin yliopisto, eläinlääketieteellinen tiedekunta

Jäsenet:

  • Antti Asikainen, professori, tutkimusylijohtaja, Luonnonvarakeskus / Nina Peuhkuri, johtava tutkimuspäällikkö, Luonnonvarakeskus
  • Kurt Fagerstedt, professori, Helsingin yliopisto, bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta
  • Marina Heinonen, professori, Helsingin yIiopisto, elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto
  • Minna Kaljonen, tutkimusprofessori, Suomen ympäristökeskus
  • Katri Levonen, eläinlääkintäylitarkastaja, maa- ja metsätalousministeriö, ruokaosasto
  • Janne Nieminen, ylijohtaja, professori, Ruokavirasto
  • Antti-Jussi Oikarinen, pääjohtaja, Ruokavirasto
  • Olli Peltoniemi, professori, Helsingin yliopisto, eläinlääketieteellinen tiedekunta
  • Mikko Peltonen, tutkimusjohtaja, maa- ja metsätalousministeriö / Suvi Ryynänen, neuvotteleva virkamies, maa- ja metsätalousministeriö
  • Suvi Virtanen, tutkimusprofessori, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Neuvoston sihteerinä toimii Ruokaviraston tutkimusjohtaja Liisa Maunuksela. Neuvostoa voidaan täydentää lisäpäätöksellä.

Sivu on viimeksi päivitetty 10.11.2022