Uutisia Ruokavirastosta

  • 8. heinäkuuta 2022

    Ohje rekisteröidyn elintarviketoiminnan elintarvikehygieniasta päivitetty

    Ohje ilmoitettujen elintarvikehuoneistojen elintarvikehygieniasta on päivitetty ja ohjeen nimeksi on muutettu Ohje rekisteröidyn elintarviketoiminnan elintarvikehygieniasta. Ohje on tarkoitettu sekä…

    Ohje rekisteröidyn elintarviketoiminnan elintarvikehygieniasta päivitetty
  • 29. kesäkuuta 2022

    Munien tuotantoon, myyntiin ja kananmunapakkaamoiden valvontaan liittyvät ohjeet on päivitetty

    Munien tuotantoon, myyntiin ja kananmunapakkaamoiden valvontaan liittyvät ohjeet on päivitetty Kananmunien ja muiden linnunmunien tuotanto ja myynti Kananmunapakkaamossa valvottavat kaupan pitämisen…

    Munien tuotantoon, myyntiin ja kananmunapakkaamoiden valvontaan liittyvät ohjeet on päivitetty
  • 17. kesäkuuta 2022

    Blogi: Metsästysmatkailun vaaralliset tuliaiset

    Useat vaaralliset eläintaudit, kuten afrikkalainen sikarutto, voivat levitä ihmisten kuljettamina lihan, metsästystavaroiden ja -koirien yms. mukana. Lue ylitarkastaja Leena Oivasen blogista, mitä metsästysmatkailussa on hyvä ennakoida, jottei tuo tuhoisaa tuliaista mukanaan.

    Blogi: Metsästysmatkailun vaaralliset tuliaiset
  • 16. kesäkuuta 2022

    Asiointipalveluissa käyttökatko 17.–19.6.2022

    Ruokaviraston asiointipalveluissa on tietojärjestelmien huollosta johtuva käyttökatko perjantaista 17.6. kello 16.15 alkaen. Asiointipalvelut ovat normaalisti käytettävissä viimeistään maanantaina…

    Asiointipalveluissa käyttökatko 17.–19.6.2022
  • 15. kesäkuuta 2022

    Blogi: EU:n ohjelmakausi päättyy pian – pitääkö olla huolissaan?

    Vuonna 2014 alkaneen EU-ohjelmakauden loppu häämöttää jo. Jokainen voi vaikuttaa asioiden sujuvuuteen ohjelmakauden päättyessä, muistuttaa ylitarkastaja Kirsi Koivunen blogissamme.

    Blogi: EU:n ohjelmakausi päättyy pian – pitääkö olla huolissaan?
  • 10. kesäkuuta 2022

    Blogi: Herneen siemenen optimaalinen kosteus parasta itävyyden säilymiselle

    Siemenlaboratorio ja siemenyksikkö toteuttivat kesän ja syksyn 2021 aikana lyhyen kehittämishankkeen, jossa seurattiin herneen siemenerien itävyyksiä ja kosteuksia. Tässä kirjoituksessa tuomme…

    Blogi: Herneen siemenen optimaalinen kosteus parasta itävyyden säilymiselle
  • 10. kesäkuuta 2022

    Uusi yhteistoimintamalli ulkomaalaisen työvoiman hyväksikäytön torjuntaan ja valvontaan

    Ruokavirasto on ollut mukana Poliisiammattikorkeakoulun ja muiden viranomaisten kanssa valmistelemassa moniviranomaistoimintaan uutta yhteistoimintamallia, jonka avulla torjutaan ja valvotaan…

    Uusi yhteistoimintamalli ulkomaalaisen työvoiman hyväksikäytön torjuntaan ja valvontaan
  • 9. kesäkuuta 2022

    Blogi: Rescuekoiran ottaminen on nyt entistä suurempi riski

    Euroopasta tulee tällä hetkellä tietoja siitä, että löytökoiria ja -kissoja naamioidaan sotaa pakenevien ihmisten kotilemmikeiksi, jotta ne saadaan EU:n puolelle ilman maahantuonnin edellytyksiä. Vaikka tarkoituksena olisikin auttaa eläimiä pois sodan alta, on täysin vastuutonta sivuuttaa ilmeinen…

    Blogi: Rescuekoiran ottaminen on nyt entistä suurempi riski
  • 8. kesäkuuta 2022

    Blogi: Onko elintarviketurvallisuus vanhanaikaista?

    Eilen 7.6.2022 vietettiin WHO:n ja FAO:n maailman elintarviketurvallisuuden päivää neljännen kerran. World Food Safety Dayn merkitystä korostavassa viestissään WHO:n varapääjohtaja tohtori Yamamoto…

    Blogi: Onko elintarviketurvallisuus vanhanaikaista?
  • 8. kesäkuuta 2022

    Blogi: Hyrrä uudistuu pala kerrallaan uudelle rahoituskaudelle

    CAP-valmistelun työpajoissa, keskusteluissa sidosryhmien kanssa ja erillisissä ideatyöpajoissa on kuultu Hyrrä-asiointipalvelun käyttäjiä ja heidän toiveitaan tarkalla korvalla. Olemme keränneet kattavan toiveiden tynnyrin, josta on ollut helppo ammentaa uuden Hyrrän kehittämiseen, kertoo johtava…

    Blogi: Hyrrä uudistuu pala kerrallaan uudelle rahoituskaudelle