Uutisia Ruokavirastosta

  • 12. toukokuuta 2022

    Blogi: Mihin me viljan käytämme?

    Vuoden 2021 viljasato oli neljänneksen keskimääräistä pienempi. Mihin viime vuoden viljasato riittää määrältään ja laadultaan?

    Blogi: Mihin me viljan käytämme?
  • 6. toukokuuta 2022

    Lihan jäädyttäminen -ohje päivitetty

    Rekisteröityjen elintarvikehuoneistojen osalta tulkinta on muutettu vastaamaan Euroopan komission uutta tulkintaa. Kaikissa rekisteröidyissä elintarvikehuoneistoissa saa jäädyttää lihaa, kun…

    Lihan jäädyttäminen -ohje päivitetty
  • 6. toukokuuta 2022

    Rekisteröitävää elintarviketoimintaa vai ei? -ohjeeseen lisätty havainnolliset päätöksentekopuut

    Rekisteröitävää toimintaa vai ei -ohjekokonaisuus sisältää varsinaisen ohjetekstin päätöksentekopuut koskien alkutuotantoa, tarjoilua ja myyntiä liitteen 3 taulukon: edellyttääkö elintarviketoiminta…

    Rekisteröitävää elintarviketoimintaa vai ei? -ohjeeseen lisätty havainnolliset päätöksentekopuut
  • 25. huhtikuuta 2022

    Blogi: Mitä kuulinkaan – ensi vuodesta alkaen ei muka enää peltovalvontaa?

    Totta se on. Viljelijätuissa tapahtuu tulevalla EU:n rahoituskaudella valtava muutos verrattuna nykyiseen. Sekä viljelijän että hallinnon toimet muuttuvat. Uusi toimintamalli tarkoittaa nykyistä…

    Blogi: Mitä kuulinkaan – ensi vuodesta alkaen ei muka enää peltovalvontaa?
  • 13. huhtikuuta 2022

    Blogi: Maatalouden huoltovarmuuspaketti – saako olla lapiolla vai lusikalla?

    Maatalouden huoltovarmuuspaketti näki päivänvalon muutama viikko sitten. Parranpärinää onkin riittänyt, eikä vähiten siksi, että paketti oli valtiontalouden näkökulmasta jykevä.…

    Blogi: Maatalouden huoltovarmuuspaketti – saako olla lapiolla vai lusikalla?
  • 12. huhtikuuta 2022

    Blogi: Ei savua ilman tulta?

    Vanha suomalainen sanonta pitää edelleen paikkansa, koska savua muodostuu orgaanisen aineksen kuten puun epätäydellisen palamisen yhteydessä. Savu on olennainen tekijä elintarvikkeiden savustuksessa, jossa saadaan ruokaan makua ja säilyvyyttä, mutta kolikon kääntöpuolena se sisältää myös…

    Blogi: Ei savua ilman tulta?
  • 12. huhtikuuta 2022

    Elintarvike- ja kontaktimateriaalitoiminnan riskiluokitusohje päivitetty

    Ohje antaa suosituksia elintarvike- ja kontaktimateriaalitoiminnan riskien arvioimiseen ja tarkastustiheyksien määrittämiseen. Tarkastustiheyssuosituksissa on huomioitu erityisesti mikrobiologiset,…

    Elintarvike- ja kontaktimateriaalitoiminnan riskiluokitusohje päivitetty
  • 11. huhtikuuta 2022

    Tarkastuskäynnille osallistuneet viljelijät tyytyväisimpiä maataloustukien valvontaan

    Viljelijät ovat pääosin tyytyväisiä Ruokaviraston ja maaseutuhallinnon toimintaan. Tämä selviää tammikuussa 2022 Ruokaviraston tekemän maatilojen asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksista. Vastaajista 85…

    Tarkastuskäynnille osallistuneet viljelijät tyytyväisimpiä maataloustukien valvontaan
  • 11. huhtikuuta 2022

    Blogi: A niin kuin asiakaskokemus

    Astun ravintolaan. Tarjoilija tervehtii ja ohjaa minut pöytään. Saan ruokalistan eteeni, tilaan juomat ja syvennyn tarkemmin ruokalistan vaihtoehtoihin. Tilaan, tarjoilija tuo ruoat ja käy hetken…

    Blogi: A niin kuin asiakaskokemus
  • 1. huhtikuuta 2022

    Blogi: Ukrainasta tuleviin lemmikkeihin liittyvät riskit on syytä tiedostaa

    Ukrainasta pakenevien mukana tuleviin lemmikkeihin liittyvät riskit on syytä tiedostaa, muistuttaa yksikönjohtaja Sirpa Kiviruusu blogissaan. Terveysturvallisuuteen kohdistuvia riskejä pyritään hallitsemaan lääkitsemällä Ukrainasta tulevat koirat mahdollisimman pian maahantulon jälkeen mahdollisen…

    Blogi: Ukrainasta tuleviin lemmikkeihin liittyvät riskit on syytä tiedostaa