Valtion aluehallinto uudistuu vuodenvaihteessa 2025‒26. Eläinten terveyttä ja hyvinvointia sekä elintarvikkeita koskevat aluehallintovirastojen tehtävät siirtyvät 1.1.2026 alkaen Ruokavirastoon. Muutokseen liittyen sivustolla voi olla puutteita tammikuun ensipäivinä. Lisäksi maaseudun kehittämisen ja maa- ja elintarviketalouden tehtävät siirtyvät ELY-keskuksista elinvoimakeskuksiin, mikä aiheuttaa katkon maaseudun kehittämistukien asiointiin 1.‒7.1.2026.

Ruokaviraston vuosi 2024

Talous
Toiminnan kulut 125,9 miljoonaa
Henkilöstökulut 70,7 miljoonaa
Palveluiden ostot 49,5 miljoonaa
Toimintamenot netto 76,1 miljoonaa
Toimitilavuokrat 7,7 miljoonaa

Toimintamenojen rahoitus
Talousarviorahoitus 71 %
Maksullinen toiminta ja muu rahoitus 29 %

Henkilöstö
970 henkilötyövuotta
Sairauspoissaolopäiviä 10,2 työpv/htv
Keski-ikä 49,4

Koulutusaste
Ylempi korkeakoulutus           47 %
Alempi korkeakoulutus           22 %
Tutkijakoulutus                         10 %
Muu koulutus                            21 %

Maksetut tuet
Maatalous, maaseudun kehittäminen ja markkinatuet yhteensä 1,9 miljardia, josta viljelijätukien osuus 1,7 miljardia.

Verkkopalveluiden häiriöttömyys
99,6–100 %

Valvonnat ja tarkastukset
Elintarviketurvallisuus 6136 kpl
Eläinten terveys ja hyvinvointi 1260 kpl
Kasvintuotanto 17 423 kpl
Lihantarkastus 394 (milj. kg)

Asiakkaiden palvelukokemus
3,22/4,0

Tutkimus
Tieteelliset referoidut julkaisut 45 kpl
Muut julkaisut 38 kpl

ruokavirasto.fi
2 miljoonaa yksittäistä kävijää
9 miljoonaa sisällönkatselua

Laboratoriotutkimukset
Yhteensä 351 268 kpl

Elintarviketurvallisuus 164 764 kpl
Eläinten terveys ja hyvinvointi 142 804 kpl
Kasvintuotannon edellytykset ja kasvinterveys 43 700 kpl

Sivu on viimeksi päivitetty 20.3.2025