Olemme mukana Maaseutuparlamentti-tapahtumassa 28.–30.9.2021

16. syyskuuta 2021

Olemme mukana Maaseutuparlamentti-tapahtuman 28.–30.9.2021 kumppanitorilla. Tapahtuma järjestetään virtuaalisena.

Messuosastomme ohjelma

Ti 28.9.2021

klo 14–14.15 Tietoisku: Nyt on hyvä hetki vaihtaa uusiutuvaan energiaan – EU:n elpymisvarojen mahdollisuudet maaseudun yrityksille.
klo 14–15.30 Kysy kasvinterveydestä. Kasvinterveys on suomalaisen ruoantuotannon ja metsätalouden peruskallio, myös viennin kannalta.
klo 14–16 Kysy Mikromuovit maatalousmaassa -tutkimushankkeesta. Tuoreessa tutkimushankkeessa Ruokavirasto, SYKE ja Luke selvittävät maatalousmaan keskeisimpiä mikromuovien lähteitä ja toimenpiteitä mikromuovipäästöjen vähentämiseksi.

Ke 29.9.2021

klo 14–14.30 Kysy kyläkauppatuesta. Kyläkauppatuella hyvän elämän edellytyksiä maaseudulle. Kyläkauppatuki turvaa maaseudun lähipalveluja.
klo 15–15.30 Tietoisku: Mitä luonnon monimuotoisuuden edistäminen maatiloilla vaatii viljelijältä, hallinnolta ja kuluttajalta? Ruokavirasto selvitti viljelijöiden, hallinnon ja neuvojien kokemuksia ja ajatuksia maatalousluonnon monimuotoisuudesta ja sen vaalimisen mahdollisuuksista. Tule kuulolle – kerromme, mitä jokainen meistä voi tehdä asian edistämiseksi!
klo 15–16 Kysy Mikromuovit maatalousmaassa -tutkimushankkeesta. Tuoreessa tutkimushankkeessa Ruokavirasto, SYKE ja Luke selvittävät maatalousmaan keskeisimpiä mikromuovien lähteitä ja toimenpiteitä mikromuovipäästöjen vähentämiseksi.

Lisäksi messuosastollamme voit tutustua aiheisiin:

  • Hyrrä-asiointipalvelun uudistus
  • kasvinterveys
  • Mikromuovit maatalousmaassa -tutkimushanke
  • afrikkalainen sikarutto.

Tutustu tapahtuman koko ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.maaseutuparlamentti.fi.