Ruokaviraston rajatarkastusasema palvelee jatkossa Vuosaaren satamassa

3. maaliskuuta 2021

Vuosaaren rajatarkastusasema.

Ruokavirasto siirtää rajatarkastusasemansa Hakuninmaalta Vuosaaren satamaan. Porttialueella toimiva asema nopeuttaa monien sataman asiakkaiden asiointia rajatarkastuksessa. Uusi asema aloittaa toimintansa 3. maaliskuuta 2021.

Laivalla EU:n ulkopuolisista maista Vuosaareen saapuvien eläinperäisten elintarvikkeiden ja tuotteiden tarkastuksessa ei enää tarvita erillistä matkaa Hakuninmaalle, vaan tarvittavat tarkastukset voi hoitaa heti satamassa.

Asiakkaille hyötyjä uudesta sijainnista

– Rajatarkastusaseman uusi sijainti nopeuttaa selvästi meidän maahantuontiamme ja tuo myös suoria kustannussäästöjä, kun tarvittavat tarkastukset voidaan tehdä jo satamassa, kiittää tamperelaisen lemmikkieläinruokien valmistajan, maahantuojan ja tukkuliikkeen Prima Pet Premiumin osto- ja logistiikkajohtaja Jari Leikko tyytyväisenä. 

Tarkastukset estävät eläintautien leviämistä ja lisäävät ruoan turvallisuutta

Yksi Ruokaviraston tehtävistä on valvoa ja tutkia maahan saapuvien elintarvikkeiden turvallisuutta ja laatua.

Rajatarkastusasemilla valvotaan, että EU:n ulkopuolelta tuotavat eläinperäiset elintarvikkeet ja sivutuotteet täyttävät tuonnin ehdot. Viranomaisvalvonnalla estetään eläintautien leviämistä ja turvataan eläinten terveyttä ja elintarvikkeiden turvallisuutta. Eläviä eläimiä ei Vuosaaren rajatarkastusasemalla tarkasteta. 

– Vuosaaren sataman kautta Suomeen saapuu paljon lihaa ja kalastustuotteita, kuten tonnikalasäilykkeitä. Sivutuotteista suurin osa on rehua, lähinnä koirien puruluita, kertoo jaostopäällikkö Kitty Schulman Ruokavirastosta. 

Vuosaaren satama palvelee monipuolisesti

Helsingin Satama kehittää jatkuvasti toimintaansa parantaakseen asiakaspalvelua ja sujuvoittaakseen toimintaa satamassa.
– Rajatarkastusta varten rakennutimme monikäyttöiset ja energiataloudelliset toimitilat sataman porttialueelle, kertoo Helsingin Sataman teknisten palveluiden johtaja Pekka Hellström.
 – Se on hyvä lisä Vuosaaren tavarasataman palvelukokonaisuuteen.

– Rajatarkastus heti Vuosaaren satamassa helpottaa asiakkaidemme arkea, Schulman vahvistaa.
– Ja tietysti aivan uusiin tiloihin on muutenkin mukava muuttaa.

Vuosaaren rajatarkastusasema-2.

Ruokaviraston rajatarkastusasema Vuosaaressa

Lisätietoja:

Jaostopäällikkö Kitty Schulman, Ruokavirasto
p. 029 520 4985
etunimi.sukunimi(at)ruokavirasto.fi

Helsingin Sataman mediadesk
puhelin virka-aikana: 040 506 5280
mediadesk(at)portofhelsinki.fi

Vuosaaren satama -kartta.

 

Kuvat: Pekka Haikonen / Helsingin Satama