Allekirjoitus ja lähetys

Allekirjoittaminen

Myös allekirjoitus ja lähettäminen tapahtuvat sähköisesti.

Kaikkien allekirjoittajiksi määriteltyjen on allekirjoitettava hakemus ennen kuin sen lähettäminen on mahdollista. Allekirjoittajien on kirjauduttava sisään omilla tunnuksillaan.

Seuraavien ehtojen tulee täyttyä jokaisen allekirjoittajan kohdalla:

  • Kaupparekisterissä tai Yritystietorekisterissä merkitty allekirjoitusoikeus organisaatioon ja
  • Myönnetty valtuus organisaatioon Suomi.fi-valtuudessa (Valtuuskoodi on Maaseudun ja kalatalouden tukien ja korvauksien hakeminen) (katso Suomi.fi-valtuus)
  • sekä käytössä jokin vahva tunnistautumistapa (mobiilivarmenne, pankkitunnistus tai varmennekortti).

Allekirjoittaminen tapahtuu klikkaamalla Vakuutan, että hakemuksessa antamani tiedot ovat oikeita -tekstin edessä olevaa valintaruutua. Ruutuun ilmestyy täppä, ja samalla Allekirjoita-painike aktivoituu. Klikkaa sitä allekirjoittaaksesi hakemuksen.

Jos haluat muuttaa hakemusta, joka on allekirjoitettu mutta jota ei ole vielä lähetetty, sinun täytyy ensin poistaa allekirjoitus Poista allekirjoitukset -painikkeesta. Tämän jälkeen pääset muuttamaan hakemuksen tietoja. Muista, että tekemiesi muutosten jälkeen kaikkien allekirjoittajien pitää allekirjoittaa hakemus uudelleen ennen kuin sen lähettäminen on mahdollista.

Allekirjoituksen alle ilmestyy Lähetä. Jos allekirjoittajia on useampia, ilmestyy Lähetä-painike vasta, kun jokainen allekirjoittaja on allekirjoittanut hakemuksen. Paina Lähetä lähettääksesi hakemuksen käsittelyyn. Saat ilmoituksen, kun hakemuksesi on lähetetty onnistuneesti.

Hakemuksen peruminen ja muokkaaminen

yritystuki peruuta lähetys

Jos olet jo lähettänyt hakemuksen, mutta sitä ei ole vielä otettu viranomaiskäsittelyyn, voit peruuttaa hakemuksen tai muokata sitä. Tämä tapahtuu vasemmasta reunasta Toiminnot-otsikon alla olevasta painikkeesta Peruuta ja muokkaa. Pääset muokkaamaan hakemusta, kun olet ensin poistanut kaikki allekirjoitukset edellä olevan ohjeen mukaisesti. Muista, että jos poistat allekirjoitukset muokkausta varten, pitää kaikkien allekirjoittajien allekirjoittaa hakemus uudelleen, jotta voit lähettää sen.

Huom! Jos palautat hakemuksen itsellesi painamalla Peruuta ja muokkaa, hakemuksen vireilletulopäivä siirtyy eteenpäin!

Hakemuksen vireilletulo

Kun hakemuksesi on saapunut viranomaiskäsittelyyn, saat hakemuksen vastaanottamisesta vielä vireilletuloilmoituksen ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Hakemuksen täydentäminen on mahdollista vielä senkin jälkeen, kun hakemus on siirtynyt viranomaiskäsittelyyn. Ota tällöin yhteyttä hakemuksen käsittelijään.

Sivu on viimeksi päivitetty 25.2.2024