Näin toimitat seurantatiedot

Seurantatiedot kertovat siitä, miten sinulle myönnetyllä yritystuella tai hankerahoituksella on saavutettu sille asetetut tavoitteet. Pääsääntöisesti seurantatiedot on toimitettava vain kerran samalla, kun haet hankkeen loppumaksua. Poikkeuksena ovat hankkeet, joissa työtä hankkeeseen tekevä hakija tai osatoteuttaja on valtion virasto tai laitos.

Seurantatietojen toimittamiseksi tarvitset Suomi.fi-oikeuden:

 • Hyrrä-hakija tai
 • Hyrrä avustaja.

Toimita tiedot niistä hankkeista, joihin olet saanut myönteisen tukipäätöksen. Kaikki hankkeesi löydät Omat hankkeet -valikosta.

Löydät organisaatiosi kaikki hakemukset valikkorivin kohdasta Omat hankkeet. Jokaisella hakemuksella on oma laatikko, jossa näet koosteen hankkeen tiedoista.

Sivun vasemmassa reunassa on hakutoiminto, jolla voit etsiä yksittäisen hankkeen tai rajata näkymää.

Jos organisaatiosi hankkeet eivät mahdu yhdelle sivulle, näet sivun alareunassa sivujen määrän ja voit vaihtaa sivua.

Uuden käyttöliittymän puolella näkyvät vain uudessa käyttöliittymässä tehdyt hakemukset.

Jos sinulta tarvitaan toimia hankkeen tuki- tai maksuhakemukselle, lukee hankelaatikon yläreunassa punainen kolmio huutomerkillä ja teksti Vaatii huomiota. Lisäksi lisätietoa tarvitsevan hakemuksen kohdalla lukee Avattu täydennettäväksi.

Hae hankkeita -kohdasta löydät kaksi hakutoimintoa. Voit etsiä hanketta hakusanalla, jonka tiedät olevan hankkeen nimessä tai kuvauksessa. Jos haluat käyttää laajennettua hakua, klikkaa Näytä laajennettu haku. Laajennetussa haussa on erilaisia valmiita suodattimia, joilla voit hakea hankettasi.

Omat hankkeet -valikko

Avaa hankkeesi tiedot

Kun klikkaat hiirellä hankkeen laatikon sisällä Omat hankkeet -näkymässä, siirryt Hakemusmappiin.

Hakemusmapissa voit jatkaa kesken jäänyttä hakemusta, tehdä muutoshakemuksen tai tehdä maksu- tai ennakkomaksuhakemuksen. Ennakkomaksua voi hakea vain hanketuista.

Hakemusmappi koostuu kahdesta osiosta:

 • Hankkeen tuki- ja muutoshakemukset: lähettämäsi hakemukset, muutoshakemukset ja päätökset sekä lisätietopyynnöt. Jos sinun tarvitsee tehdä muutoksia hakemukseesi tai lähettää käsittelijälle lisätietoja, voit tehdä sen tässä osiossa.
 • Hankkeen maksut: lähettämäsi maksuhakemukset, mahdolliset lisätietopyynnöt sekä maksupäätökset näkyvät tässä osiossa. Jos olet hakenut tukea maatalousinvestointiin tai nuoren viljelijän aloitustukea, tässä osiossa näkyvät mahdolliset nostolupahakemukset.

omat hankkeet -painike

Valitse Omat hankkeet -valikosta se hanke, jonka seurantatiedot on ilmoitettava. Klikkaa Hankemapin reunassa olevaa Seurantatiedot-linkkiä. Sama linkki on myös Hankemapin alaosan osiossa Hankkeen seurantatiedot.

Seurantatietojen toimittamisosion kysymykset ovat samoja kysymyksiä, joihin vastasit jo tukihakemuksessa, kun ilmoitit hankkeelle asetetut tavoitteet.

Hanketuet

Ilmoita seurantatiedot vain kerran loppumaksuhakemuksen yhteydessä. Lisää tiedot valmiiksi auki olevalle välilehdelle, jonka nimi on hankkeen vireilletulovuosi.

Poikkeus: jos työtä hankkeeseen hankerahoituksella tekevä hakija tai osatoteuttaja on valtion virasto tai laitos (esim. SYKE, Luke, GTK, MML), on toteuttajan tai osatoteuttajan tekemät henkilötyövuosimäärät (htv) ilmoitettava vuosittain. Lisää näissä hankkeissa +-merkistä jokaiselle toteutusvuodelle oma välilehti.

Huom. Jos toteumaa ei ole syntynyt, anna toteumaksi nolla.

seurantatiedot

Lomakkeen sarakeselitykset:

 • +-merkistä lisäät uusia vuosia hankkeen toteutuksen edetessä. Tätä toimintoa käytetään vain, jos toteuttajana tai osatoteuttajana on valtion virasto tai laitos sekä jos hanke on saanut tukipäätöksen ennen vuotta 2024
 • Tavoitteet-sarakkeeseen tieto kopioituu tukihakemuksesta
 • Päättyneen raportointijakson toteuma -sarakkeeseen ilmoitat hankkeen toteuman
 • Lisätiedot-sarakkeeseen voit kertoa lisätietoa toteumasta (esimerkiksi laskentatavasta).

 seurantatiedot-lomake

Yritystuet

Ilmoita seurantatiedot vain kerran loppumaksuhakemuksen yhteydessä. Seurantatietojen toimittamisosiossa on valmiiksi auki oleva välilehti, jonka nimi on Toteumatiedot hankkeen päättyessä ja hankkeen loppupäivämäärän vuosiluku.

 • Tavoitteet-sarakkeeseen tieto kopioituu tukihakemuksesta.
 • Päättyneen raportointijakson toteuma- sarakkeeseen ilmoitat hankkeen toteuman
 • Lisätiedot -sarakkeeseen voit kertoa lisätietoa toteumasta (esimerkiksi laskentatavasta).

yritystuki

Tietojen tallentaminen

Kun tiedot on täytetty, tallenna ne Tallenna-painikkeesta. Viimeisin tallennuspäivä jää näkyviin.

Sulje-painikkeesta voit sulkea lomakkeen tallennuksen jälkeen tai jatkaa tietojen ilmoittamista. Seurantatietoja ei tarvitse erikseen lähettää käsittelyyn, vaan käsittelijä näkee tallentamasi tiedot sitä mukaa kun niitä tallennat.

Rahoittaja tarkistaa ja hyväksyy tiedot

Hankkeen rahoittanut ELY-keskus tai Leader-ryhmä tarkistaa ilmoittamasi seurantatiedot. Käsittelyn aikana sivu on lukittu etkä voi muokata tietoja, ellei viranomainen avaa välilehteä uudelleen muokattavaksi. Kun tiedot ovat käsittelyssä tai ne on hyväksytty valmiiksi, näkyy ilmoitus: Toteumatiedot käsittelyssä, tietoja ei voi muokata.

toteumatiedot käsittelyssä

Viranomaisen lopulliset hyväksymät tiedot näkyvät sarakkeessa Hyväksytyt toteumatiedot (viranomainen täyttää). Lisätietoja (viranomainen täyttää) -kenttään viranomainen kirjaa tietojen muuttamisen perustelut.

Seurantatietojen muuttaminen

Viranomainen saattaa pyytää sinua muokkaamaan jo toimitettuja tietoja. Silloin käsittelijä avaa sivun muokkaustilaan ja pääset lisäämään tarvittavat tiedot tai muokkaamaan niitä.

Sivu on viimeksi päivitetty 29.6.2024