Näin teet valtuushakemuksen Virkailijavaltuuttamispalvelussa

Joissakin organisaatioissa, kuten kunnissa, seurakunnissa, oppilaitoksissa, säätiöissä, elinkeinoyhtymissä ja osassa yhdistyksistä, valtuustietoa ei saada suoraan rekistereistä. Tee tällöin valtuushakemus Virkailijavaltuuttamispalvelun kautta.

Luettelo organisaatioista, joiden tulee tehdä valtuushakemus Virkailijavaltuuttamispalvelun kautta

Virkailijavaltuuttamispalvelussa organisaation kannattaa hakea yhdelle henkilölle kaikkiin tarvittaviin valtuuskoodeihin valtuutusoikeudet. Kun valtuutusoikeudet on rekisteröity, voi tämä valtuutusoikeudellinen henkilö antaa myönnettyjen valtuuskoodien asiointivaltuuksia itselleen ja muille organisaation nimissä asioiville henkilöille omatoimisesti Suomi.fi-valtuuksissa.

Toimi näin

  1. Siirry sivulle Hakemuksella valtuuttaminen
  2. Klikkaa Tutustu ohjeisiin. Kysymyksiin vastaamalla saat vastaustesi perusteella tehdyt ohjeet hakemuksen täyttöä varten ja listan tarvittavista liitteistä.
  3. Täytä valtuushakemus. Valtuushakemuksen voi tehdä kuka tahansa organisaation työntekijä. Ohjeet hakemuksen tekemiseen ja hakemus valtuuden rekisteröimiseksi.
  4. Hakemuksen allekirjoittavat organisaation nimenkirjoitusoikeuden omaavat henkilöt. Hakemuksen voi allekirjoittaa joko sähköisesti tai käsin, kunhan kaikki allekirjoitukset on tehty samalla tavalla.
  5. Liitteet voivat vaihdella hakijan organisaatiosta ja valtuutettavista henkilöistä riippuen. Varmista, että hakemuksessa on mukana tarvittavat liitteet, jotta se saadaan käsiteltyä mahdollisimman nopeasti.
  6. Lähetä valtuushakemus sähköisesti Suomi.fi-verkkosivustolla, toimita se palvelupisteeseen tai lähetä postitse.

Kun valtuutusoikeudet on rekisteröity, valtuutusoikeudellinen henkilö antaa asiointivaltuuksia itselleen ja muille organisaation henkilöille Suomi.fi-valtuuksissa.

YritysSuomi-puhelinpalvelu auttaa

YritysSuomi-puhelinpalvelu auttaa Suomi.fi-valtuutuksen käyttöönotossa: puh. 0295 020 500 (pvm/mpm), arkisin klo 9.00–16.15.

Sivu on viimeksi päivitetty 19.2.2023