Tuen hakeminen

Ennen koulujakelutuen hakemista

Nekka-asiointipalvelussa hoidat helposti asiakas- ja toimipisterekisteröinnit, yhteystietojen ylläpitämisen sekä mahdolliset toimittajavaltuutukset ja lukuvuositietojen lähettämisen. Lisätietoja löydät Nekka-asiointipalvelun käyttöohjeesta .

Ennen kuin voit hakea koulumaito- tai kouluhedelmätukea, rekisteröi päiväkodit ja/tai koulut omistava organisaatio tukiohjelman asiakkaaksi. Rekisteröidy kirjautumalla Nekka-asiointipalveluun organisaatiosi Katso-tunnuksilla. Asiakasrekisteröinnin voi tehdä ainoastaan organisaatiosi Katso-pääkäyttäjä.

Kun olet rekisteröinyt organisaatiosi, rekisteröi sen jälkeen ne koulut ja päiväkodit, joille haluat hakea tukea. Rekisteröi myös tarpeelliset keskus- ja valmistuskeittiöt.

Jos haluat valtuuttaa tukihaun toimittajahakijalle, tee valtuutus Nekka-asiointipalvelussa. Valtuutukselle siirrät kyseisten koulujen ja päiväkotien tukihaun toimittajahakijan tehtäväksi. Lähetä valtuutuksen jälkeen myös lukuvuositiedot eli muun muassa lukuvuoden alussa kirjoilla oleva oppilasmäärä.

Tuen hakeminen

Hae koulumaitotukea ja kouluhedelmätukea Nekka-asiointipalvelussa.

Jos haet tuen itse, voit hakea tukea lukukausittain. Hae tukea lukukauden päätyttyä. Toimittajahakijat hakevat tuen kuukausittain.

Merkitse tukihakemukselle toimipisteille eli kouluille ja päiväkodeille lukuvuoden alussa kirjoilla ollut oppilasmäärä ja tukeen oikeuttamattomien ruokailijoiden määrä (esimerkiksi opetushenkilökunta). Merkitse lisäksi koulu- tai toimintapäivien määrä hakujaksolla. Tuotemäärät kootaan  toimipisteittäin tai kokoonpanoittain.

Merkitse koulumaitotuen hakemukselle ne litramäärät ja kouluhedelmätuen hakemukselle ne kilomäärät, joista haet tukea. Merkitse tämän lisäksi kouluhedelmätuen hakemukselle tuotteen arvonlisäveroton kilohinta. Jos olet hankkinut samaa tuotetta hakukauden aikana usealla eri hinnalla, merkitse hakemukselle alin ostohinta.

Toimittajahakija koostaa omalle tukihakemukselleen saamistaan lukuvuositiedoista ja toimittamistaan tuotemääristä tukihakemuksen.

Sivu on viimeksi päivitetty 22.11.2018