Porotalouden tukea voi hakea 15.8.–7.9.2023

15. elokuuta 2023

Porotalouden eläinkohtainen tuki on haettavissa verkkoasiointipalvelu Vipussa 15.8.–7.9.2023. Porotalouden harjoittajat voivat kirjautua Vipu-palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Hakemuksen liitteeksi tulee lähettää valtakirja kaikilta täysi-ikäisiltä ruokakunnan osallisilta, joiden poroista haetaan tukea. Hakemuksen liitteet voi lähettää Vipun kautta. Poroluettelon tiedot välitetään paliskunnasta suoraan Lapin ELY-keskukseen, joka käsittelee hakemukset.

Ruokavirasto kannustaa asioimaan verkossa, mutta tuen voi halutessaan edelleen hakea myös paperilomakkeella. Hakulomakkeen 227 voi tulostaa ruokavirasto.fi-sivustolta. Hakemus toimitetaan Lapin ELY-keskukseen. Kuolinpesän puolesta asiointi ei ole vielä mahdollista Vipu-palvelussa, joten kuolinpesänä tukea hakevien on palautettava hakemus paperilomakkeella.  

Tuen saaminen edellyttää, että ruokakunta omistaa vähintään 80 eloporoa. Tuki maksetaan porotalouden harjoittajille lokakuussa 2023. Maksettavan tuen määrä on 35,00 euroa poroa kohden.

Lisätietoa porotalouden tuesta ruokavirasto.fi-sivustolla

Lisätietoja Ruokavirastosta:

Asiantuntija Päivi Akkanen

Puh. 040 714 5735

paivi.akkanen@ruokavirasto.fi