Viljelijätukien ennakoiden maksaminen jatkuu marraskuussa

3. marraskuuta 2020

Ruokavirasto maksaa marraskuussa maatiloille keväällä 2020 haettujen ympäristökorvausten ja eläinten hyvinvointikorvausten ennakot. Ympäristökorvausta maksetaan sitoumusten ja sopimusten perusteella yhteensä noin 200 miljoonaa euroa. Eläintiloille maksettavien eläinten hyvinvointikorvausten ennakoiden kokonaissumma on noin 34 miljoonaa euroa.  

Marraskuun ensimmäinen maksupäivä on 12.11., jolloin maksuun tulevat ympäristösopimusten perusteella maksettavat korvaukset. Ympäristösitoumusten mukaiset korvaukset maksetaan 19.11. alkaen. Ympäristösopimusten ja -sitoumusten perusteella maksettava ennakko on noin 85 prosenttia tuen kokonaismäärästä.  

Eläinten hyvinvointikorvauksen ennakot tulevat maksuun 26.11. alkaen. Sika- ja siipikarjatiloille maksetaan puolet vuoden 2020 korvauksesta sen eläinmäärän perusteella, jonka maatila ilmoitti tammikuussa hakiessaan korvausta. Nauta-, lammas- ja vuohitilat saavat korvauksen 1.1. ja 30.6. väliseltä ajalta eläinrekistereihin kertyneiden eläinyksikköjen perusteella.

Erityisympäristötukien perusteella maksettavat korvaukset tulevat maksuun kokonaan 3.12.2020 alkaen. Ruokavirasto tiedottaa muista joulukuun maksupäivistä, kun ne ovat varmistuneet.

Viljelijät saavat maksuja tileilleen ensimmäisestä maksupäivästä lähtien sitä mukaa, kun kunnat ja ELY-keskukset hyväksyvät maksuaineistoja. Maatilalleen maksetut tuet viljelijät voivat tarkistaa Vipu-palvelusta.

Tavoitteellinen maksuaikataulu, syksy 2020

Lisätietoja Ruokavirastosta:

Ylitarkastaja Teppo Jauhiainen
040 714 5855
teppo.jauhiainen@ruokavirasto.fi