Valtion aluehallinto uudistuu vuodenvaihteessa 2025‒26. Eläinten terveyttä ja hyvinvointia sekä elintarvikkeita koskevat aluehallintovirastojen tehtävät siirtyvät 1.1.2026 alkaen Ruokavirastoon. Muutokseen liittyen sivustolla voi olla puutteita tammikuun ensipäivinä. Lisäksi maaseudun kehittämisen ja maa- ja elintarviketalouden tehtävät siirtyvät ELY-keskuksista elinvoimakeskuksiin, mikä aiheuttaa katkon maaseudun kehittämistukien asiointiin 1.‒7.1.2026.

Kalaseljanka

Ohje neljälle

  • 1 porkkana
  • 100 g selleriä
  • 1 l kalalientä
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 70 g tomaattipyreetä
  • 1 laakerinlehti
  • 1/2 tl timjamia
  • 400 g kirjolohifileetä (voi olla myös muuta kalaa)
  • 1 maustekurkku
  • 1/2 sitruunan mehu
  • tilliä
  1.  Kuori ja suikaloi porkkanat ja selleri. Hienonna valkosipuli.
  2. Kiehauta kalaliemi. Lisää kiehuvaan liemeen vihannekset, valkosipuli, tomaattipyree, laakerinlehti ja timjami.
  3. Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia. Paloittele sillä aikaa kala ja suikaloi maustekurkut,
  4. Lisää kalapalat liemeen ja hauduta keittoa, kunnes kala on kypsää.
  5. Mausta keitot maustekurkulla ja sitruunan mehulla. Hienonna päälle tilliä.
Sivu on viimeksi päivitetty 30.3.2023