Kalaseljanka

Ohje neljälle

  • 1 porkkana
  • 100 g selleriä
  • 1 l kalalientä
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 70 g tomaattipyreetä
  • 1 laakerinlehti
  • 1/2 tl timjamia
  • 400 g kirjolohifileetä (voi olla myös muuta kalaa)
  • 1 maustekurkku
  • 1/2 sitruunan mehu
  • tilliä
  1.  Kuori ja suikaloi porkkanat ja selleri. Hienonna valkosipuli.
  2. Kiehauta kalaliemi. Lisää kiehuvaan liemeen vihannekset, valkosipuli, tomaattipyree, laakerinlehti ja timjami.
  3. Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia. Paloittele sillä aikaa kala ja suikaloi maustekurkut,
  4. Lisää kalapalat liemeen ja hauduta keittoa, kunnes kala on kypsää.
  5. Mausta keitot maustekurkulla ja sitruunan mehulla. Hienonna päälle tilliä.
Sivu on viimeksi päivitetty 30.3.2023