Valtion aluehallinto uudistuu vuodenvaihteessa 2025‒26. Eläinten terveyttä ja hyvinvointia sekä elintarvikkeita koskevat aluehallintovirastojen tehtävät siirtyvät 1.1.2026 alkaen Ruokavirastoon. Muutokseen liittyen sivustolla voi olla puutteita tammikuun ensipäivinä. Lisäksi maaseudun kehittämisen ja maa- ja elintarviketalouden tehtävät siirtyvät ELY-keskuksista elinvoimakeskuksiin, mikä aiheuttaa katkon maaseudun kehittämistukien asiointiin 1.‒7.1.2026.

Linssikasvissosekeitto

1.7.2011 019 (2).JPG

Ohje neljälle

  • 8 dl vettä
  • 2 perunaa
  • 4 porkkanaa
  • 200 g punaisia linssejä
  • 400 g kesäkurpitsaa
  • 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  1. Laita vesi kiehumaan kattilaan.
  2. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Laita peruna- ja porkkanapalat sekä linssit kattilaan kiehuvaan veteen.
  3. Keitän noin 15 minuuttia.
  4. Linssien ja juuresten kiehuessa, paloittele kesäkurpitsa. Lisää vettä tarvittaessa.
  5. Lisää kesäkurpitsapalat ja keitä vielä 5 minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ovat pehmeitä. 
  6. Lisää tomaattimurska, soseuta sauvasekoittimella ja kuumenna.
  7. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile keitto raejuuston kera.

Sivu on viimeksi päivitetty 30.3.2023