Linssikasvissosekeitto

1.7.2011 019 (2).JPG

Ohje neljälle

  • 8 dl vettä
  • 2 perunaa
  • 4 porkkanaa
  • 200 g punaisia linssejä
  • 400 g kesäkurpitsaa
  • 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  1. Laita vesi kiehumaan kattilaan.
  2. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Laita peruna- ja porkkanapalat sekä linssit kattilaan kiehuvaan veteen.
  3. Keitän noin 15 minuuttia.
  4. Linssien ja juuresten kiehuessa, paloittele kesäkurpitsa. Lisää vettä tarvittaessa.
  5. Lisää kesäkurpitsapalat ja keitä vielä 5 minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ovat pehmeitä. 
  6. Lisää tomaattimurska, soseuta sauvasekoittimella ja kuumenna.
  7. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile keitto raejuuston kera.

Sivu on viimeksi päivitetty 30.3.2023