Valtion aluehallinto uudistuu vuodenvaihteessa 2025‒26. Eläinten terveyttä ja hyvinvointia sekä elintarvikkeita koskevat aluehallintovirastojen tehtävät siirtyvät 1.1.2026 alkaen Ruokavirastoon. Muutokseen liittyen sivustolla voi olla puutteita tammikuun ensipäivinä. Lisäksi maaseudun kehittämisen ja maa- ja elintarviketalouden tehtävät siirtyvät ELY-keskuksista elinvoimakeskuksiin, mikä aiheuttaa katkon maaseudun kehittämistukien asiointiin 1.‒7.1.2026.

Punajuuri-fetakuskus

Ohje neljälle

  • 4 keskikokoista punajuurta
  • 1 sipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • timjamia
  • 3 dl vettä
  • 3 dl täysjyväkuskusta
  • 300 g fetaa, 9 % rasvaa
  • tuoretta persiljaa
  1. Kuori ja raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi. Kuori sipuli ja silppua se hienoksi
  2. Lämmitä öljyä pannulla. Kuullota timjamia pannulla öljyssä 2 minuuttia ja lisää joukkoon punajuuriraaste sekä sipulit. Jatka kuullottamista 2–3 ​ minuuttia ja lisää vesi. Kun vesi kiehuu, ota pannu liedeltä ja kaada kuskus joukkoon. Peitä kannella ja anna hautua noin 5 minuuttia. Sekoita ja lisää lopuksi fetakuutiot.
  3. Koristele tuoreella persiljalla.

 

Sivu on viimeksi päivitetty 30.3.2023