Valtion aluehallinto uudistuu vuodenvaihteessa 2025‒26. Eläinten terveyttä ja hyvinvointia sekä elintarvikkeita koskevat aluehallintovirastojen tehtävät siirtyvät 1.1.2026 alkaen Ruokavirastoon. Muutokseen liittyen sivustolla voi olla puutteita tammikuun ensipäivinä. Lisäksi maaseudun kehittämisen ja maa- ja elintarviketalouden tehtävät siirtyvät ELY-keskuksista elinvoimakeskuksiin, mikä aiheuttaa katkon maaseudun kehittämistukien asiointiin 1.‒7.1.2026.

Seiti, paistetut kasvikset ja ohralisäke

Ohje neljälle

  • 4 dl ohrahelmiä
  • 6 porkkanaa
  • 400 g kesäkurpitsaa
  • 400 g pakasteseitiä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • basilika
  • 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  1. Keitä ohrahelmet ohjeen mukaisesti
  2. Kuori ja suikaloi porkkanat. Viipaloi kesäkurpitsa
  3. Viipaloi kala kahdeksaan yhtä suureen osaan. Aseta kalapalat uunivuokaan. Mausta kalapalat suolalla, mustapippurilla ja basilikalla. Kaada tomaattimurska kalan päälle. Ripottele juustoraaste päälle ja paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia.
  4. Kalan paistuessa, paista porkkanasuikaleita ja kesäkurpitsaa pannulla öljyssä 5–7 minuuttia.
  5. Tarjoa kala vihannesten ja ohran kera.
Sivu on viimeksi päivitetty 30.3.2023