• Ruokaviraston asiointipalveluissa on käyttökatko perjantaista 23.5.2025 kello 16.15 alkaen. Asiointipalvelut ovat normaalisti käytettävissä viimeistään maanantaina 26.5.2025 kello 8. Palvelut voivat olla käytettävissä jo aiemmin. Lue lisää
  • Ruokaviraston asiointipalveluissa on muutaman minuutin mittainen käyttökatko maanantaina 26.5. kello 15 ja 16 välillä. Lue lisää

Täytetyt kesäkurpitsat

Ohje neljälle

  • 4 kesäkurpitsaa
  • 400 g broilerinjauhelihaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sokeria
  • basilikaa
  1. Halkaise kesäkurpitsat ja koverra niistä pehmeä sisus pois. Hienonna sisukset.
  2. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää kesäkurpitsan sisukset ja tomaattimurska. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
  3. Täytä kesäkurpitsat jauheliha-kasvisseoksella ripottele päälle juustoraaste.
  4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  5. Ripottele kesäkurpitsojen päälle tuoretta basilikaa.

Vinkki: Voit korvata jauhelihan papurouheella.

Sivu on viimeksi päivitetty 30.3.2023