4 annosta
- 400 g kananpojan rintafileitä
- 2 rkl pullomargariinia
(1 valkosipulinkynsi) - 1 tl rosmariinia
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- ½ dl sitruunamehua
(1–2 rkl vettä)
- Jos liha on valmiiksi maustettu, fileet voi paistaa pannulla pienessä rasvamäärässä molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Jos liha on maustamatonta, hiero siihen halkaistua valkosipulinkynttä ja ripottele päälle mausteita ennen paistamista. Lisää sitruunamehu pannulle fileiden päälle.
- Vähennä lämpöä, kun fileet saavat väriä ja paista käännellen vielä muutama minuutti molemmin puolin, että kypsyvät. Voit tarvittaessa lisätä tilkan vettä ja antaa lihan kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä.
Uunijuurekset
4 annosta
- 4 pienehköä perunaa
- 2 porkkanaa
- pala lanttua
- 2 punajuurta tai 1 palsternakka
- 1 punasipuli
- 200 g parsakaalia tai ruusukaalia
- 1 tl rosmariinia tai yrttisekoitusta
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua pippuria
- 2–3 rkl rypsiöljyä
- Pese perunat hyvin ja lohko. Kuori ja lohko porkkana, lanttu ja sipuli. Pilko parsakaali muutamaan palaan tai halkaise ruusukaalit.
- Mittaa öljy ja mausteet kulhoon, pyörittele mausteissa ensin peruna-, porkkana- ja lanttupalat, sitten kaalipalat, lopuksi punajuuret ja sipuli ja siirrä uunipannulle leivinpaperin päälle.
- Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, lisää sitten kaalit ja jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset saavat vähän väriä ja pehmenevät.
Vinkki. Valmiiksi käsiteltyjä uunijuureksia sekä ruusu- ja parsakaalia saa myös pakasteena.
Pappilan hätävara
4 annosta
- 3 dl mansikoita
- 2–3 dl pehmeää maitorahkaa
- 4 kpl digestivekeksejä tai kaurakeksejä
- Sulata mansikat kohmeisiksi, jos ne ovat pakastettuja. Halkaise marjat.
- Jaa neljään kippoon marjoja, rahkaa ja keksinmuruja, anna vetäytyä hetki viileässä ja nauti jälkiruokana.