Valtion aluehallinto uudistuu vuodenvaihteessa 2025‒26. Eläinten terveyttä ja hyvinvointia sekä elintarvikkeita koskevat aluehallintovirastojen tehtävät siirtyvät 1.1.2026 alkaen Ruokavirastoon. Muutokseen liittyen sivustolla voi olla puutteita tammikuun ensipäivinä. Lisäksi maaseudun kehittämisen ja maa- ja elintarviketalouden tehtävät siirtyvät ELY-keskuksista elinvoimakeskuksiin, mikä aiheuttaa katkon maaseudun kehittämistukien asiointiin 1.‒7.1.2026.

Pyttipannu

pyttipannu_näyttö.jpg

2 annosta

  • 3 keskikokoista keitettyä perunaa
  • 1 porkkana
  • 50 g herkkusieniä (tai muita syötäväksi käsiteltyjä sieniä)
  • ½ pientä sipulia tai ½ dl pakastettuja sipulikuutioita
  • 200 g kypsää kanaa, kalkkunaa, muuta lihaa tai makkaraa
  • 1 rkl rypsiöljyä tai pullomargariinia
  • 100 g vihreitä papuja (pakaste tai tuore)
  • ½ tl rouhittua pippuria (1 tl yrttisekoitusta tai rosmariinia)
  1.  Kuori ja pilko perunat, porkkanat ja sipuli sekä huuhdo ja puolita sienet. Viipaloi myös liha tai makkara.
  2. Paista tarvittaessa kevyesti makkarapalat öljytyllä pannulla ja siirrä syrjään odottamaan.
  3. Lisää öljyä pannulle ja kuullota sipuli, lisää porkkanapalat, sienenpuolikkaat ja kypsennä sekoitellen muutama minuutti.
  4. Lisää perunapalat, pavut ja mausteet ja jatka kypsentämistä sekoitellen.
  5. Kun ainekset ovat kypsiä, lisää kypsä liha tai makkarapalat, kuumenna ja nauti ruisleivän kanssa.

 

Vinkki. Perunoita tulee helposti keitettyä vähän enemmän kuin tarvitsee; samoin muita kypsiä vihanneksia saattaa jäädä tähteeksi. Porkkanan ja vihannesten ei kuitenkaan tarvitse olla kypsiä, pienet palat kypsyvät nopeasti pannulla. Usein myös lihaa tai kalaa jää tähteeksi, mutta ne voi korvata leikkeleellä. Näistä kaikista valmistuu hetkessä maukas pyttipannu.

Sivu on viimeksi päivitetty 16.11.2023