Pizzaleivät
2 annosta
- 4 viipaletta kaurapaahtoleipää
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tlk (100 g) kotimaista säilykekalaa (tai muuta kypsää kalaa)
- 2 isohkoa tomaattia
- 1 tl oreganoa tai pitsamaustetta
- 4 viipaletta (sulate)juustoa (12 % rasvaa)
- Voitele paahtoleivät tomaattipyreellä. Jos valmistat leivät mikroaaltouunissa, leivät voi paahtaa ensin.
- Jaa kala leiville, viipaloi tomaatit päälle.
- Ripottele lopuksi mausteita ja juustoraastetta sekä paista noin 5 minuuttia kuumassa uunissa tai noin 3 minuuttia uunin grillivastuksen alla tai kuumenna mikroaaltouunissa noin minuutti niin, että juusto sulaa.
- Nauti pitsaleivät salaatin kanssa.
Salaatti
2 annosta
- 6–8 lehteä lehtisalaattia
- 1 porkkana
- pala kurkkua
- 1–2 tomaattia
- 2 dl raejuustoa
Kastike:
- 2 tl viinietikkaa
- 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- Huuhdo ja valuta vihannekset sekä kuori porkkana.
- Raasta porkkana karkealla terällä ja pilko kurkku ja tomaatti.
- Kokoa salaatti suoraan kahdelle lautaselle: revi salaatinlehdet alimmaiseksi, lisää porkkanaraaste, kurkku- ja tomaattipalat sekä raejuusto.
- Valuta päälle viinietikkaa ja öljyä. Halutessasi voit lisätä jotain (tuoretta) yrttiä mausteeksi.
Puolukkavispipuuro
4 annosta
- 2 dl puolukoita
- ½ dl sokeria
- 5 dl vettä
- 1 dl tummia mannasuurimoita
- Kiehauta puolukat, sokeri ja vesi.
- Ripottele suurimot vatkaten sekaan ja hauduta kymmenen minuuttia puuroksi.
- Anna puuron jäähtyä kylmäksi ja vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella.