Pizzaleivät

Kuvassa Pizzaleivät, raejuustosalaatti, vesi, puolukkavispipuuro, maito

Pizzaleivät

2 annosta

  • 4 viipaletta kaurapaahtoleipää
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (100 g) kotimaista säilykekalaa (tai muuta kypsää kalaa)
  • 2 isohkoa tomaattia
  • 1 tl oreganoa tai pitsamaustetta
  • 4 viipaletta (sulate)juustoa (12 % rasvaa)
  1.  Voitele paahtoleivät tomaattipyreellä. Jos valmistat leivät mikroaaltouunissa, leivät voi paahtaa ensin.
  2. Jaa kala leiville, viipaloi tomaatit päälle.
  3. Ripottele lopuksi mausteita ja juustoraastetta sekä paista noin 5 minuuttia kuumassa uunissa tai noin 3 minuuttia uunin grillivastuksen alla tai kuumenna mikroaaltouunissa noin minuutti niin, että juusto sulaa.
  4. Nauti pitsaleivät salaatin kanssa.

Salaatti
2 annosta

  • 6–8 lehteä lehtisalaattia
  • 1 porkkana
  • pala kurkkua
  • 1–2 tomaattia
  • 2 dl raejuustoa

Kastike:

  • 2 tl viinietikkaa
  • 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  1. Huuhdo ja valuta vihannekset sekä kuori porkkana.
  2. Raasta porkkana karkealla terällä ja pilko kurkku ja tomaatti.
  3. Kokoa salaatti suoraan kahdelle lautaselle: revi salaatinlehdet alimmaiseksi, lisää porkkanaraaste, kurkku- ja tomaattipalat sekä raejuusto.
  4. Valuta päälle viinietikkaa ja öljyä. Halutessasi voit lisätä jotain (tuoretta) yrttiä mausteeksi.

Puolukkavispipuuro
4 annosta

  • 2 dl puolukoita
  • ½ dl sokeria
  • 5 dl vettä
  • 1 dl tummia mannasuurimoita
  1. Kiehauta puolukat, sokeri ja vesi.
  2. Ripottele suurimot vatkaten sekaan ja hauduta kymmenen minuuttia puuroksi.
  3. Anna puuron jäähtyä kylmäksi ja vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Sivu on viimeksi päivitetty 16.11.2023