Sitruunakala

sitruunakala_näyttö.jpg

4 annosta

  • 400 g pakastekalafileitä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl pullo- tai rasiamargariinia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ½ dl sitruunamehua (valmis mehu käy)
    (1 valkosipulinkynsi tai 2 tl curryjauhetta)
    (1 dl kevyttä ruokakermaa, 4 % rasvaa)
    (sitruunaviipaleita)
  1. Anna kalan sulaa, niin että voit käsitellä sitä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Mittaa pannulle pullo- tai rasiamargariinia sekä rypsiöljyä ja paista kalafileet molemmin puolin.
  3. Lisää kaloille sitruunamehua (ja halutessasi viipaloitu valkosipulinkynsi tai sitruunaviipaleita).
  4. Tarkista, että kalafileet ovat kypsiä ja tarjoa perunoiden tai perunasoseen sekä etikkapunajuurien ja porkkanamuhennoksen kanssa.

Porkkanamuhennos
4 annosta

  • 3–4 porkkana
  • 2 dl vettä
  • ½–1 tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1½ dl maitoa
  • 1 rkl kasvimargariinia
  • 1 tl rakuunaa
  1.  Kuori ja viipaloi porkkanat ja nosta kypsymään kiehuvaan veteen, johon lisäät suolaa ja sokeria.
  2. Sekoita vehnäjauhot maitoon ja lisää seos sekoittaen porkkanoihin, kun ne alkavat olla kypsiä.
  3. Lisää margariini ja mausteet ja nauti ruuan lisäkkeenä.

Marjapiirakka
12 palaa

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl pullomargariinia
  • 1 dl maitoa
  • 1 ½ dl täysjyvävehnäjauhoja (graham)
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 5 dl mustaviinimarjoja (tai muita marjoja)

Päälle:

  • 2 dl maitorahkaa
  • 1 kananmuna
  • ½ dl maitoa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  1. Valmista ensin päälle tuleva rahkaseos sekoittaen kaikki ainekset haarukalla keskenään.
  2. Kytke uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Sekoita kuivat aineet valmiiksi keskenään.
  4. Vatkaa munat ja sokeri sekaisin, lisää maito, rasva ja kuivat aineet.
  5. Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20 x 30 cm) leivinpaperin päälle tai pyöreään voideltuun vuokaan (halkaisija noin 26 cm), ripottele marjat päälle ja valuta päällimmäiseksi rahkaseos.
  6. Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.

Vinkki. Tällaisen piirakan voit valmistaa myös käyttämällä omenaviipaleita tai raparperipaloja. Nopea piirakka valmistuu ilman rahkapäällistä.

Sivu on viimeksi päivitetty 16.11.2023