4 annosta
- 400 g pakastekalafileitä
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl pullo- tai rasiamargariinia
- 1 rkl rypsiöljyä
- ½ dl sitruunamehua (valmis mehu käy)
(1 valkosipulinkynsi tai 2 tl curryjauhetta)
(1 dl kevyttä ruokakermaa, 4 % rasvaa)
(sitruunaviipaleita)
- Anna kalan sulaa, niin että voit käsitellä sitä ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Mittaa pannulle pullo- tai rasiamargariinia sekä rypsiöljyä ja paista kalafileet molemmin puolin.
- Lisää kaloille sitruunamehua (ja halutessasi viipaloitu valkosipulinkynsi tai sitruunaviipaleita).
- Tarkista, että kalafileet ovat kypsiä ja tarjoa perunoiden tai perunasoseen sekä etikkapunajuurien ja porkkanamuhennoksen kanssa.
Porkkanamuhennos
4 annosta
- 3–4 porkkana
- 2 dl vettä
- ½–1 tl suolaa
- ½ tl sokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1½ dl maitoa
- 1 rkl kasvimargariinia
- 1 tl rakuunaa
- Kuori ja viipaloi porkkanat ja nosta kypsymään kiehuvaan veteen, johon lisäät suolaa ja sokeria.
- Sekoita vehnäjauhot maitoon ja lisää seos sekoittaen porkkanoihin, kun ne alkavat olla kypsiä.
- Lisää margariini ja mausteet ja nauti ruuan lisäkkeenä.
Marjapiirakka
12 palaa
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl pullomargariinia
- 1 dl maitoa
- 1 ½ dl täysjyvävehnäjauhoja (graham)
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 5 dl mustaviinimarjoja (tai muita marjoja)
Päälle:
- 2 dl maitorahkaa
- 1 kananmuna
- ½ dl maitoa
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- Valmista ensin päälle tuleva rahkaseos sekoittaen kaikki ainekset haarukalla keskenään.
- Kytke uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet valmiiksi keskenään.
- Vatkaa munat ja sokeri sekaisin, lisää maito, rasva ja kuivat aineet.
- Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20 x 30 cm) leivinpaperin päälle tai pyöreään voideltuun vuokaan (halkaisija noin 26 cm), ripottele marjat päälle ja valuta päällimmäiseksi rahkaseos.
- Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Vinkki. Tällaisen piirakan voit valmistaa myös käyttämällä omenaviipaleita tai raparperipaloja. Nopea piirakka valmistuu ilman rahkapäällistä.