Silakkafileet uunissa
4 annosta
- 500 g silakkafileitä
- 1 dl ruiskorppujauhoja
- ¼-½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua musta- tai valkopippuria
- 1–2 rkl pullomargariinia
- Sekoita ruiskorppujauhoihin suola ja pippuri ja kierittele silakkafileet korppujauhossa.
- Voitele leivinpaperi ja vuoraa sillä uunipelti ja lado silakkafileet pellille.
- Tiputtele margariinia hiukan fileiden päälle ja paista fileitä uunissa 200 asteessa noin 15–20 minuuttia. Halutessasi käännä fileet paiston puolivälissä.
- Tarjoa perunasoseen ja kasvisten kanssa.
Vinkki. Perunasose valmistuu helposti pakastetusta perunasosehiutaleesta tai perunasosejauheesta, joka on säilyvä kuivatuote.
Kaalisalaatti
- 4 annosta
- 300 g:n pala nuorta valkokaalia
- 1–2 porkkanaa
- 3 rkl rypsiöljyä
- ½–1 rkl väkiviinaetikkaa
- 2 rkl vettä
- 1 tl sokeria
- veitsenkärjellinen suolaa
- veitsenkärjellinen rouhittua pippuria
- Suikaloi kaali hienoksi ja kuori ja raasta porkkanat karkealla terällä sekä siirrä kulhoon.
- Sekoita joukkoon öljy, etikka, vesi ja mausteet ja anna vetäytyä viileässä ainakin tunnin verran.
- Nauti kala- ja liharuokien lisäkkeenä. Salaatti säilyy hyvin myös seuraavaan päivään.
Vinkki. Kokeile välillä kypsentää salaatti pehmeäksi paistinpannulla.